Jiwa Penuh Chenta

Monday, April 05, 2010

Aku Lahir Tahun 80an... wakakkaka



hoho ok post kali ni aku curi dari Ann punya boyfrenz.. hehe adik, aku tengok profile laki ko.. dan aku rasa macam best je apa laki ko taip ni.. haha dan tetiba aku bangga aku lahir tahun 80an.. haha walau pun yang sebenarnya tahun 86...


tapi aku edit sikit2 la. haha mana leh kopi dan teh 100% kan... haha kang tak pasal2 kena saman kopi dengan laki si Ann nih.. haha apa2 pun aku kopi without pengetahuan dia la.. haha mintak maaf ye boyfrenz Ann... =))

kepada budak-budak yang lahir pada tahun 80an mesti ingat mase sekola rendah dulu: 
  1. kat skola ade salesman jual buku cerita. ari ni bg list, esok mintak duit beli walaupun cerita buku tu dah tau. salesman susu pon camtu gak. (hoho bapak aku cakap lau tak habis baca buku tu tak leh beli lain, tapi aku akn bt buku keronyok, betul ke aku eja nih, lepas tuh dapat la beli, padahal nak eksyen je dengan kawan2)
  2. kat library, budak2 mmg baca buku tp just tengok gamba je. bile ade program Nilam, sebok semua nak pinjam buku. (aku paling malas masuk libary.. tapi yang syok nya aku pernah la dapat sekali anugerah nilam tuh, haha)



  3. RMT kat skola mkn x best, tp yg berduit pon join RMT, x phm.... (aku suka makan RMT, selalu bedal member punya...hahaha)


  4. pakai pensel box msti yg bole bukak dpn blkg, pastu ade sharpener kat tgh2 die. (aku lupa aku pakai pensel box ni ke tak, tapi yang sure nya aku pakai pensel box yang simpan video tuh.. yang besar tuh.. alahai korunk tahu tak?? yang ni la tapi bekas dia la  yang aku pakai.. haha korunk pakai tak??)



  5. main lwn pemadam, syg nak guna utk padam. padahal itu fungsi sbnr, utk padam! (hoho aku juara lawan pemadam, sebut SHAFIQA, semua orang tak nak lawan dengan aku time tuh.. hahah balik umah mama bt spot chek, bis semua pemadam mama buang!!! uwaaaa)


  6. pakai pembaris yg bergerigi, kat dlm ade air pastu ade bende berkilat dlm air tu. (aku tak suka pembaris tuh, so gugurl la.. haha)


  7. cikgu pakai pembaris kuning pjg. Ade pemegang kat tgh2 tp x penah nmpk cikgu pgg pon kat situ. (aku tak ingt ada pemegang ke tak, tapi aku pernah kena rotan dengan cikgu displin yang ngajo BI, haha sadis gila... kena sebat tang muntut!! sakit wooo)
  8. bulu ayam jd ramping krn sering dijadikan rotan. (haha yang ni mmg best, masa kau jadi penolong kelas, selalu buat budak2 hangin haha sikit nak sebat meja tuh.. bunyi libasan perghh sedap tuh dengar.. sadis2!!)
  9. time pendidikan seni, lukis sume boleh tp bile time kaler sume hampeh. ade gak buat anyaman pakai kertas warna, kolaj la, ape la... (haha ni lagi bosan, tapi aku ingat lagi masa darjah 6, time tuh cikgu suh lukis katun, jadahnya lukis katun mana reti la.. haha aku dengan selamba suh Wan lukiskan.. hoho betul ke nama dia Wan.. aku lupa la.. lepas tuh hantar kat cikgu dan masa dapat balik kertas lukisan tu aku dapat A, Wan dapat B... wakakkaka)


  10. main game 2D. super contra, super mario, street fighter, sume pakai tape.  (hoho aku main gak game2 nih tapi yang paling aku suka main game ni, tapi aku tak tahu nama pa.. aku tunjuk pic je la.. aku dah lupa nama dia.. lama kot tinggalkan permainan tuh.. main bela2 binatang,makan makan, ubatkan dia, haha macam2 dowh)



  11. jam tgn Boy London jd idaman, sbb bole tuka2 kaler ikut suhu n cuaca. (jam?? haha main reti la.. mana reti tengok jam!!!)
  12. takut BCG tp lepas inject poyo la pulak... (damn!! haha benda tak suka.. rasa darjah 5 ke 6?? aku dah lupa yang penting aku kena dua2 belah.. satu BCG satu lagi aku tak tahu.. hoho sakit woooo benci nurse tuh..!!!)
  13. balik skola beli JoJo xpon Dendang. Tora pon best gak. Beli se mata2 nak mainan, coklat die x mkn pon. (haha aku beli sebab kawan beli nanti jeles. haha tapi cokelat dia tuh jap sedap jap tak sedap!!! apa2 pun akurindu tora skang nih!!!)


  14. Kasut berlampu kat tapak, yg iklan die kat tV bole tembak alien tu... (hohoh aku tak ingat lansung tentang kasut ini!!!)
  15. Siri kartun; power rangers, ultraman, transformers, ninja turtles, Thundercats, maskman, Gaban dan mcm lg. (haha tapi kenapa orang akan cakap mengantuk tahap gaban, bodoh macam gaban.. haha sian hero gaban tuh.. otomen pun skang nih dah macam 2 versi, dulu aku hafal semua nama keturunan otomen nih sejak naik sekolah menengah benda2 nih semua di tinggallkan..)



sikit punya hensem si Gaban nih.. hahaha dan jgn lupe sume ni sbb zaman skrg budak2 x smpt lyn bende2 ni. kite akan sentiasa berubah, cume asal-usul kite yg permanent.

ni la baru zaman kita kawan2 pas r kt member2 korang.... mesti diorg tersengeh2 bace mende nih...(seyes dowh aku tersengeh bila baca ni dan terus rasa nak post kat blog.. hehehe)


aku bangga aku lahir tahun 86,




p/s: sila baca sambil mengenang masa dulu2 ok.. hehe =)

No comments: