Jiwa Penuh Chenta

Thursday, June 27, 2013

Trip to Bandung (21hb June 2013 - 24hb June 2013)


dalam bergurau,
'takpe, kita gi Jakarta sama2 tahun depan, nanti awak kata gitar saya tak de lagi'

offer gitar ukulele untuk dia, tapi tak jumpa sepanjang 4hari disana. hanya mampu beli kain pelekat. haha

sian.

tahun depan la cengitu eh..


Monday, June 17, 2013

I-talk

sejak-sejak cik abang naik laut..

aku secara otomatik, ambik tahu hal2 laut..
cara buat panggilan guna i-talk
rindu tak yah kate la.

mula2 i-talk dia hilang, punya la susah nak dgr berita dari dia.
selang 4 hari baru leh dengar.

lepas tu bila mama dia pas i-talk kat kawan dia.
baru la dengar khabar berita dari dia.

untungnya aku.
walaupun dia tak call aku selalu.
adik-beradik dia ada je yg sms or waksap aku perihal dia
best kan?

rasa macam banyaknya kasih sayang aku dapat. perhatian semua-semua la.

moga, rasa ini sentiasa kekal. moga kalau berjodoh makin erat. kalau tiada jodoh, moga rasa ini sentiasa kukuh. semua kerjaNya bukan?.

dari selang 4 hari, aku mintak cal la aku selang 2 ari. tapi sekarang hari-hari dia cal.
rindu la tu? ke bosan kat sana.. haha laki, baik dia ngaku bosan dari rindu kan.

hehe apa-apa pun. aku semakin jatuh cinta. moga cinta ini akan berada dalam redha Allah dan ahli keluarga masing-masing.

doakan kami berjodoh ye.

macam abang dia kata "kalau dah tertulis di loh mahfuz, yani berjodoh dengan achik, abang bersyukur sangat-sangat"


moga. amin.


Thursday, June 06, 2013

Orang Laut

Daripada Abu Hurairah r.a., Rasulullah s.a.w bersabda yang bermaksud: 
“Jika Allah mencintai seseorang hamba, maka Dia memanggil Jibrail, “Sesungguhnya Allah mencintai si polan, maka cintailah ia.” Jibrail pun mencintainya, lalu Jibrail menyeru penduduk langit, “Sesungguhnya Allah mencintai si polan, maka cintailah ia.” Maka penduduk langit mencintainya, kemudian ia mendapat penerimaan di dunia.”


p/s: moga Tuhan mudahkan segalanya untuk awak.

Monday, June 03, 2013

Rhu Muda, Marang


Moga ada jodoh, aku akan kembali ke sini, lagi.

Tuhan, permudahkan segalanya.

Kau sebaik-baik perancang.

Berikan keluarga ini kesihatan yang baik, dilapangkan dada, diluaskan fikiran, sentiasa dalam rahmatMU dan dipertambahkan rezeki setiap mereka.

Amin.

p/s: alahai.. anehnya perasaan ini. al-fatihah.