Jiwa Penuh Chenta

Wednesday, May 26, 2010

kalau la curang itu boleh dihidu seperti bau kentut.....

ok dari semalam telinga aku asik terngiang2 dengan perkataan curang je.. haha korunk lau ada pengalaman curang2 nih..share la dengan aku... muleh ker?? dicurangi ke.. berlaku curang ke?? citer je... nak guna bukan nama sebenar pun tak pe.. 

kalau la curang tu boleh dihidu kan.. busuk bau nya.. haha ada ke curang yang wangi erk??? aduyai.... sapa nak berlaku curang?? sila la.. 

hoho...

tak kan curangi mu sayang,



p/s: betulkah orang yang sedang tido atau yang mamai akan jawab apa soklan dengan jujur?? benarkah??

RSVP dengan penuh rasa Chenta


Kali pertama ku melihat hati sudah rasa terpikat
Bila kau membalas senyuman
Ku berkhayalan…
Kita berdua jatuh cinta
Kau milikku dan ku kau punya
Tapi di dalam realiti belum pasti

Ku pinta kau répondez s’il vous plaît
Jangan biar ku fikir ku bertepuk sebelah tangan
Ku rayu kau répondez s’il vous plaît
Agar dapat berakhir angan yang mengganggu fikiran
Dah tak mampu berselindung lagi
Cinta yang lahir dalam hati
Aku tahu kau juga mahu tetapi malu

Andainya benar katakanlah agar dapat mengorak langkah
Bila ku ketuk pintu hatimu
Izinku masuk
Luahkanlah ku perlu tahu
Luahkanlah isi hatimu


p/s: tenung dan menung..... adakah dia akan beritahu ku sesuatu??

yang telah berkhayal,

Thursday, May 20, 2010

SITUASI MENGUASAI DIRI : bila aku menzalimi diri dalam diam... kepala aku perlu diketuk2 supaya tersedar dari mimpi ngeri...

RESULT KELUAR SEMALAM...

POINTER JATUH!!!!

SEKIAN TERIMA KASIH!!! 

*********************************************************************

kenapa selalu beremosi???
emosi?? aku selalu cuba lari dari beremosi.. sedih pun aku nangis sorang2.. walaupun dalam hati teringin untuk menangis dibahu seseorang... emosi kah aku ???

kenapa berhenti??loser??
berhenti!!! haha bila jiwa ni semakin beku... jangan terkejut bila chenta tak kan singgah di hati ini.......

kenapa nangis lagi?? 
huh!!! menci menangis kadang tewas.. ia mengalir.. kadang2 kerana kebodohan sendiri...

kenapa tidak perjuangan kan?? 
perjuangan apa??!!!! huh... cukup la sampai sini. aku juga punya harga diri....

kenapa menulis?? 
meluahkan rasa.. aku tidak lagi percaya kepada manusia yang kadaang2 membuka cerita.. 
biar aku menulis.. biar kalian tau kisah itu dari aku bukan dari
dia.. kau.. mahupun kamu.....

kenapa menjauh??
jauh2 itu wangi... dekat2 ni busuk... huh.. biar la jauh.. baru tau sayang dan rindu... 
bila jauh baru tau kita pernah hadir dalam hidupnya..
biar jauh tanda hati ku sedang TERASA!!!

kenapa tiba-tiba?? 
mana aku tau kenapa tiba2... damn , lau aku tau tak kan jadi macam ni..
menzalimi diri sendiri.. biarkan situasi menguasai diri...

bila?? 
tak perlu dikenangkanlagi...
aku dah jemu
dah muak 
dah lelah
dah penat..

jadi?? 
kejutkan aku dari mimpi ngeri...
keluarkan aku dalam gengamanmu.....

bakal bertemu lagi??
aku tak nak!!!! sungguh aku tak mahu...

kenapa ni?? 
 aku meluahkan rasa.. kerana dia setahun dua ni aku terseksa
menzalimi diri..

 "hye!!! muka kau pucat seperti mayat hidup..."
(jerkah mama ku semalam) 
"kenapa begini sayang??, kenapa semakin jatuh... bangkit sayang..."
(mama menangis.. mama merayu)
  aku?!!
(masih berdegil, menghukum diri!!!sikit tak terasa dihati!! jiwa semakin hitam.. penuh dengan dendam!!!)
"kita tak kaya, belajar rajin2 along!!!" (mama jerit lagi!!!)
aku?!!
(gengam erat penumbuk yang kecil.. menahan diri dari mara.. menahan diri dari meluahkan rasa)
 dalam hati aku menjerit!!!!
(sikit pun mama tak perlu tau apa yang aku lalui sepanjang setahun ini!!! biar aku tanggung seorang diri...)

pasti??
masih ragu2!!!!

kenapa tak cuba?? 
nak cuba apa lagi!!!benda dah lama berlalu.. 
sepatutnya aku buka buku baru!!!

lagi?? 
ntah... belum cukup kuat mungkin.. atau aku perlu jadi illyani yang sebelum ini..
sebelum aku kenal dia...
haha perlu ke???
 
betul ke ni?? 
insyaAllah pasti....

habis tu macam mana?? 
kehidupan perlu diteruskan...
perlu sedar diri......
bukan selamanya begini... 
aku punya keluarga yang harus aku bela....

jadi sampai sini?? 
ye.. sampai sini.. aku tak berani janji.. tapi cuba ubah diri.. menjadi illyani kebanggaan keluarga sendiri..
cukup menzalimi diri... aku mahu kebahagian sendiri..
kenapa ni?? 
ulang kali aku menyoal begini....
kenapa dan kenapa...
oh ye, mengapa soalan kenapa yer??
aku sedang merangsang otak untuk berfikir kenapa???
kenapa tidak diguna jika?? atau mengapa begini??
kenapa yer??



tapi kenapa?? 
cukuplah.. hye, dah la...cukup sampai sini.. 
cukup mama menangis kerana aku..
cukup mama melafazkan dia kecewa dengan sikap aku..
cukup la... cukup!!!!...

give up?? 
ye dulu.... itu dulu.. 
tapi bukan sekarang..
sebab aku dah mula sedar diri..
ini jalan yang aku pilih dulu..
kenapa mesti kerana sesuatu sebab aku cuba hancurkan 
jalan yang aku pilih ini..

cakaplah kenapa?? 
ENOUGH!!!!!!...


cuba bangkit yang entah berapa kali,


 

Wednesday, May 19, 2010

awak bodoh la... sungguh, awak sungguh2 bodoh... hahaha bodoh betul...!!!

pepatah hari ini "kalau jumpa orang bodoh, kita lari dulu" hahah sila jangan susahkan diri anda dengan orang bodoh seperti ini.....

 (TULIS BESAR2....)

TANYA DIRI ANDA!!!!

"AKU BODOH KER???"

lihat dari pelbagai sudut... kita ni bukan duk lam kotak...
belajar berfikir luar kotak...


belajar la jadi pandai.. akal kan ada... 
patutnya lagi bijak dari binatang yang hanya ada otak tapi tak de akal....
ke nak jadi seperti binatang...


contoh:


"kau ni bodoh macam lembu??"
perlu ke kau di sama kan dengan lembu??? kau suka kan.. haha 




TAKUT JADI BODOH SOMBONG,


 

Saturday, May 15, 2010

Tag dari Apek Hensem lagi maaaa

tag dari Apek Hensem 
apek, lu ni manyak lajin lorhh tag2 wa... hoho apa2 pun mekasih laa.... hehehe
1. Apa yang akan anda buat bila dapat tahu member anda tikam belakang anda?
aku buat pe erk... mula kan langkah balas dendam secara dendiam.... hoho LOL.... (SILA: Jangan cari pasal dengan aku ok!!)

2. 6 orang di hati anda.
♥ Mama
♥ Abah
♥ Ibu
♥ Angah
♥ Adik
♥ Anak aku laa... (Rayyan Zikry)

3. Anda rasa anda comel?
hahah soklan pe nih??? haishhhh opkos la, aku comel lorh......... tak caya ke?? meh sini aku tunjuk kat korunk comey ke tak....


haha comey tak???
4. Single or taken?
Taken already maaa... haiyaaa wa bapak mama punya lorh.. lu mau?? mintak sama famili wa ok?!!

5. Blog yang anda suka....
haishh.... sila older post ok.. malas lagi mau taip dua tiga kali.....
 
6. Adakah bilik anda kemas setiap hari?
 Grrrrrr lau tak kemas.. pala wa jadi pusing.. wa suka kemas2... even pala bapak wa pun.. wa suh dia botak lorh... hehe balu hensem maaa...

7. Lagu terakhir yang anda dengar?
150 juta kali.. saya kenal sayang saya... haishhh manyak best lagu tuh.. sila dengar arrr...
 
8. Last text message...
along, cal balik.....(angah ni suka perabis duit aku...)
9. Last phone call..
hahaa malam tadi En, Pejuang Sensasi cal.....

10. Hari terakhir anda menangis
hohoho... tahun lepas... depan khalyak ramai... aku menangis sebab putus chenta

11. Five-5- favourite colour
♥ Merah
♥ Hitam
♥ Kuning
♥ Pink
♥ Biru

12. Orang terakhir YM?
manyak tul la apek ni tanya2... haishhh... hurmm sama dengan sis wa...

13. Game paling anda suka?
Kesatria Poyos

14. Apa perasaan anda menjawab tag ini?
BOSAN!!!

15. Anda rasa tag ini best?
Not bad...

16. Tag lagi 10 orang.
sapa2 yang baca la erk..... hoho



tak de perasan,


Friday, May 14, 2010

Pejuang Chenta bermadah Pujangga..

Kepada yang masih SINGLE
Cinta ibarat kupu-kupu.
Makin kau kejar, makin ia menghindar.
Tapi, bila kau biarkan ia terbang, ia akan
menghampirimu di saat kau tak menduga..

Cinta mampu membahagiakanmu
tapi sering pula ia menyakiti,
Tapi cinta itu hanya istimewa
apabila kau berikan cinta
kepada seseorang yang layak menerima...

Kepada yang ragu-ragu dengan PERNIKAHAN.. .
Cinta bukannya mencari seseorang yang
“SEMPURNA”, tetapi menemukan seseorang
yang mampu menjadikan dirimu sempurna....

Kepada PLAYBOY / PLAYGIRL…
Jangan katakan “AKU CINTA PADAMU!”
bila kau tidak benar-benar peduli.
Jangan bicarakan soal perasaan
bila itu tidak benar-benar ada.
Jangan kau sentuh hidup seseorang
bila kau hanya berniat main-main dengannya.
Jangan menatap ke dalam mata seseorang
bila apa yang kau lakukan hanya pembohongan....
Hal paling kejam yg dilakukan ialah
membuat seseorang jatuh cinta,
sedangkan kau tdk berniat langsung
“UNTUK MENERIMANYA” saat ia terjatuh....

Kepada yang PATAH HATI
Sakit… luka… hancur.. patah hati…
bertahanLAH selama kau menginginkannya
dan akan menghiris luka sedalam kau membiarkannya.
Persoalannya, bukan bagaimana mengatasi rasa sakit itu,
tetapi adalah apa yang boleh diambil dan di hayati
sebagai pengajaran dan hikmahnya...

Kepada yang BELUM PERNAH JATUH CINTA
Bagaimana kalau jatuh cinta?
Mahu jatuh, jatuhlah! Tetapi, jangan sampai terjerumus.
Biar selamba tapi stabil. Berkongsilah tetapi jangan tak adil.
Cubalah untuk memahami tetapi bukan bermakna
tidak boleh meminta apa2.
Bersedialah untuk terluka dan menderita,
tetapi jangan simpan semua rasa sakit
jika itu yang benar2 dialami....

Kepada yang ingin MENGUASAI
Hatimu patah melihat orang yang kau cintai
berbahagia dgn org lain,
tetapi akan lebih sakit lagi apabila mengetahui
bahawa orang yang kau cintai ternyata
tidak bahagia dengan mu....

Kepada yang takut MENGAKUI
Cinta menyakitkan bila anda
putuskan hubungan dengan seseorang.
Tetapi, lebih sakit lagi bila seseorang
memutuskan hubungan dengan mu.
Tetapi, cinta paling menyakitkan apabila
Orang yang kau cintai langsung tidak
mengetahui perasaanmu terhadapnya....

Kepada yang masih bertahan
MENCINTAI SESEORANG YANG TELAH PERGI
Hal menyedihkan dalam hidup ialah
bila kau bertemu seseorang lalu jatuh cinta.
Kemudian akhirnya menyedari bahawa
dia bukanlah jodohmu dan kau telah
mensia-siakan masa bertahun-tahun
untuk seseorang yang tidak layak.
Kalau sekarang dia sudah tidak layak,
10 tahun dari sekarang pun dia tetap tak akan layak.
Biarkan dia pergi dan lupakan...... 



p/s: Pejuang Chenta sedang semak pala.. bila orang yang paling rapat duk sibuk2 tanya perihal cinta aku.. hoho sungguh sangat2 semak... haishhhh.....


yang bermadah pujangga,


Thursday, May 13, 2010

Pukul berapa datok harimau??!!

haha adeh la.... disini la sepanjang cuti.. aku akan menghabiskan masa selama 3bulan.. setiap pagi.. dari isnin hingga jumaat...

sini la Mama ku kerja.. meberi khidmat, walaupun dalam keadaan yang tak mengizinkan sepatutnya.. hurm.... sayang Mama...


tekun tul budak2 nih... ok!!! masa ni mereka tengah merwarna.. memang senyap.. haha walaupun tak ramai macam tadika lain... kenakalan diorang buat suara Mama aku menjerit macam ada 12 orang budak2 yang perlu dia ajar.. hahaha (hebat2!!!)


yeah!!! orang kuat ni mempunyai tulang besi urat dawai.. hehe itu Mama saya...  oh ye, aku dah ada muscle!!! haha setiap hari aku angkat kerusi roda tuh masuk lam kereta.. hehe tapi bukan aku drive.. mama tak caya kat aku lagi.. yela baru dapat L.. hehe takpe.. kereta tu auto.. so mama leh drive.. dan nasib baik jugak jarak dari rumah nak pi tempat keje mama tak la jauh mana.... SYUKUR!!! Mama perlu kuat.. dan aku harus lebih KUAT!!!!

(baru2 ni Mama bising a.k.a membebel haha aku layan dia macam dak kecik, yela mana leh minum air sejuk, makan malam sikit je.. doktor PESAN suh kurangkan berat badan, skang ni sebelah kaki je mama guna.. jadi kena KURUS!!!)


uik, jeng2.. haha sini la tempat aku membuta tau.. haha lau aku malas nak bawak lappy kesayangan ni aku bantai tido tak sedar kan diri start kul 8.30 sampai la kul 10.30...  time tuh dak2 nak makan (rehat!!) so aku jadi makcik kantin tak bertauliah.. haha adeh la... jenuh siot.. TAPI aku suka BUDAK2.. (ulang baca dan faham!!)

hohoho hari masak rebus2 je beb.. sampai aku dah naik tak terurus dah nih.. (waaa bila nak mandi lulur nih.. iskkk.. ) adeh la, walaupun makan rebus2 pun badan wa dah macam tong dram... isk.. abah ku kata... uwaaaaaaaaaaa

(ada macam tong dram ke?? pic nih hari ni punya tau.. 13hb mei 2010)


haha dah lama kot aku ngidam nak gomoi dak ni.. haha sabar2.. baru dua minggu ko kat sini.. ada banyak masa lagi nih.. sabar yani .. sabar noo.... haha gadis celik nih nama dia Khairul Bariah.. haha suara dia rock beb... haha kasar gila.... haha (hoii seyes nih!!)..


haha lagi2 muka ku yang cute nih.. bio la blog aku kan.. haha isk.. tapi seyes la aku dah gomookk... uwaaaaaaaaaaa

jururawat tak terlatih,


p/s:

"LIHAT DARI MATA AKU,
KERANA ITULAH PINTU HATI AKU.. 
TEMPAT
DIMANA CINTA ITU ADA."

Award lagi!!



ok...aku tak faham sebenarnya... hurm... haha walaupun dah setahun lebih aku ada blog ni.. tapi seyes dowh.. aku tak faham sangat... maybe sebab aku ni jenis tak ambik pot kot.. haha nufang tu wa tak der beb.. apa ntah lagi layak untuk blog terbaik....

apa2 pun terima kasih la pada Sufferedgezine kerana sudi memberi award blog terbaik pada aku.. haha ntah apa2 je blog ni... hampeh kot.... 

terkesima dan terpinga2.. apa semua ni... oh ye dan jugak semakin keliru..... pala semakin gelong....

yang penin,

 

Award from Kambeng Comel


tetiba rasa dihargai sebab jadi follower si kambeng comel nih.. hahaha best2... ni je ke ko bagi?? bagi la adiah ke.. duit ke ?? makanan ke... aku lapa nih..... kepada yang lain2 nak follow dia nih.. sila klik.. Kambeng Comel..

yang suka2,


 

Wa dapat award dari ApekHensem..


award pertama setelah SETAHUN lebih blog ni beroperasi!!!

haha tq la sama ApekHensem 
tapi aku kena jawab soklan2 nih.. aduyai... ni yang RAJIN sangat nih.. wakakka

1. apa yang bermain dalam fikiran kamu sekarang?
-SERABUT!!!-

2. nama samaran kamu?

-adalah-

3. berikan 3 orang yang kamu sayang

-abah wa, mama wa, ibu wa-

4. panggilan untuk si dia..

-wa talak apek hensem lam hati wa-

5. hadiah yang korang impikan dari orang tersayang

-wa nak dia je la-

6. blog mane yang korang suka follow..


7. bagi award nie kat 15 blogger lain

- wa 15 blogger.. isk aku ni bukan nya la ramai sangat kawan2 blogger... aduyai..
aku bagi dalam dua tiga orang je la apek... hehe

c. xenre 
ok tu aja kot.. haha mekasih lagi sekali apek hensem oiittt..

yang suka award nih,

rutin hari2 aku yang bosan kot?!!!

bosan beb!!!

hari2 aku semakin membosankan hingga aku rasa aku ni dah membosankan orang2 di keliling aku...

adeh la... wa DEMAM ni dah 5 hari.. ada yang simpati tak????

hukhukhuk (batuk secara tiba2!!!)

 MALAS NAK UPDATE DAH...

DEMAM NI BEB!!
yang demam,


Saturday, May 08, 2010

A Shoulder To Cry On

SAKIT SAKIT SAKIT SAKIT!!!!!! PEDIH HULU HATI..... YA ALLAH.... SUNGGUH KAU TAHU KELEMAHAN AKU... TAPI KENAPA KAU UJI AKU DENGAN KELEMAHAN AKU YANG SATU INI, KENAPA???KENAPA??? KENAPA????

(berkali2 aku jatuh terduduk... berkali2 jugak aku cuba bangun, mengharapkan ada tangan yang sudi mengapai.. dalam berkali2 itu aku percaya ada ruang untuk aku menarik nafas lega.. tapi sampai aku luka berdarah.. berparut dihati.. sirna itu tak menjelma.....)

hey illyani bangkit!!! apa yang kau mahu.... 

(aku mahu menangis.. pinjam kan aku bahu....)


"Malam. Gelap, hitam, dan sejuk tersentak-sentak.

Duduk sendiri-sendiri. Dan bintang berbisik, Dia telah membuatmu menangis, akankah kau pergi meninggalkannya?

Tunduk terdiam. Bintang dipandang. “Wahai bintang, akankah kau meninggalkan langitmu?
 
-dari sahabat-

Friday, May 07, 2010

hangout pertama sejak sebulan lepas aku pulang dari terengganu!! (panjang nya tajuk nih!!)



akhirnya kuar jugak aku dari sarang burung merpati (flat umah aku) haha bila dah dapat jenjalan memang tak henggat dunia.. tapi lam ati terbit rasa risau jugak.. sebab mama tggal berdua dengan kawan aku yang punyai hati beku.. ahakss....

ni kami pi buat facial di rumah Mimi... lepas tuh pi makan Kenny Rogers..(hasil ugutan dari zira... hehe Mimi kena belanja).. lepas tu pi JJ kat Setiawangsa... jenjalan... sebelum magrib baru pulang.. (memang peraturan family aku macam tu)

so lau nak dating aku, leh dating siang2 je.. hahaha wei cuti aku tinggal lagi dua bulan je nih.. tak der ke nak buat sumthing yang spesel...!!! wei korunk aku teringin nak pi sunway ni.. main ice skating.. haha jum la.. Zira teringin naik Genting korunk ikutkan.. aku ni kempunan dah ni.. nak pi main skating... jum arr!!! NAK JUGAK!!!


hoho motif apa sebenarnya... ok la.. gadis bertudung putih tu bakal bertunang esok.. dan dia la yang bertanggungjawab menukar nama panggilan aku dari shafiqa ke illyani.. (aku tak tau la kan lau dia ingt ke tak!!)

haha ok. gadis yang bertudung itam lak.. haha aku tak suka jelingan maut dia.. BENCI!!! haha dari sekolah kami tak pernah baik dengan lama ada je yang tak puas hati.. tapi alhamdulilah.. kami semua masih lagi bersahabat!!! ye masih lagi bersahabat!!!

walaupun salah seorang dari kami dah jadi tunangan orang hope persahabatan ini akan kekal lama... benarla kata orang, kalau aku dengan Zira pantang jumpa.. sekarang ni dah leh makan semeja... ahaks....

hey gadis2 ku.. semoga kebahagian ada dalam segenap ruang hidup kamu...

yang kasih,
 

Gadis Ini akan BERTUNANG!!

 dah tentu bukan aku la.. 

ahaks...

ni ha...

gadis ini..yang betanggungjawab semua nya...



SELAMAT BERTUNANG SAYANG!! 



yang gembira!!,