Jiwa Penuh Chenta

Tuesday, June 22, 2010

kerana bendalah itu....

apa ku kisah....

sikit pun aku tak kisah sebenarnya...
salah kau...
aku lak kena minta maaf kat dak tecik ini..

hoooooo
sungguh kau tak kisah....

hish3x .. tak baik ni...
aku mungkin boleh faham..
dia dak tecik lagi...
mana mungkin faham

waaaa
bila lak boy tuh jadi 'boy' aku..
haha tiada istilah itu lam kamus kami berdua...

dak tecik, 
kamu jangan salah faham...
kami mmg begini...

erkk...
bolehkah aku kata kan..
kami teman tapi mesra..
tapi...

dak tecik,
no hurt ke heart feeling ok....
(keliru dah saya)
erk...
ini bukan pasal dipergunakan atau diperbodohkan..
ini semua pasal bendalah tu la..
haha sangat obses dengan bendalah tu..
gian lau tak dapat..

dak tecik, 
kamu baru lagi...
kami dah lama obses dengan bendalah tu..
sebab tuh sanggup bt macam2 untuk dapatkan kepuasan..

haishhhh...
demi satu kepuasan...
banyak angkara dan dusta telah terjadi..
maaflakan dia kalau dah menyakitkan hati kamu dak tecik...

saya masih ambik berat pasal kamu lagi..
nape yer??
argghh mana ada kau kisah kan....

dak tecik,
hope tak majuk lagi eh.....

saya yang kisah,




Monday, June 21, 2010

Mahu Puasa

wahhh sudah 9 Rejab.. betulkan saya lau salah kira... haishhh banyak nya main.. langsung tak de keseriusan... 

bila mahu berpuasa ni... isk... insyallah mulakan dari esok.. hari ni baru tersedar dah masuk rejab... arghhh lupa la.. aku dah ganti puasa ke belum.. rasa macam dah habis ganti... rasa macam belum habis ganti.... 
berbolak-balik hati ini..... tak pela.. puasa je la.. niat ganti dan sunat sekali.. lagipun duk umah je.....

yeahh lagi 19hari lagi......

nak puasa esok,

Serasa diri dipergunakan....

semakin lemah dalam menguasai situasi...
tahu..!!!
tapi biarkan... 
tahu..!!!
tapi tidak tahu berbuat apa2..
semakin lemah dalam memahami rentak seseorang..
tahu akan itu...!!!
tapi diabaikan..
alih-alih jiwa yang SAKIT..

langkah diambil..
konon mengikut rentak..
nah!!!! 
aku tersungkur dalam setiap langkah yang diatur..

kau!!!
gembira dan bertepuk tangan..
setiap langkah aku.. 
kau gengam dan kuasai penuh padat..

aku ni manusia la sayang..
bukan boneca...
punya jiwa...
punya roh...
punya nafsu...
punya perasaan..
punya akal..
punya segalanya yang bernama manusia..

permainan apa yang sedang berlansung ini!!!
sikit pun ku tak fahami...
hilang sudah keistimewaan dulu...
mana pergi nya naluri ku....
mana perginya suara hati kecil ku..
mana perginya!!!!! MANA!!!!

lantas...
untuk apa semua ini...
harus ku ikut rentak mu juga kah??
atau ku ambil langkah paling drastik...

arghhhhh....
rupanya ku masih mahu menjaga hati kamu...
rupanya ku masih mahu menyenangkan kamu..

kerana apa??!!!
kerana kau kawan aku...
cukup la permainan ini...
aku takut aku tak mampu nak bermain bersama..

cukuplah sayang...
jiwa ini dah melalui pelbagai cerita...
kenapa mahu  ditambah cerita duka..
sekali sekala kau senangkan juga jiwa aku..
sekali sekala kau jagalah juga jiwa aku...

aku yang cepat terasa atau kau yang cepat melenting....
arghhh kawan... 
mahu di guna bahasa apa untuk kau fahami...
aku yang terlalu mahu memiliki atau kau yang mahu menyendiri....

ini dunia aku... itu dunia kau...
ini bintang aku.. itu bintang kau..
tapi sayang......
janganlah dipergunakan aku....

kawan,
maaf la kalau aku salah tafsir...
diri ini semakin lemah mahu mentafsir...
diri ini semakin dikuasai pemikiran yang bukan2.

maaf la jugak....
aku belum bisa untuk mengambil langkah...
ku biarkan kau dengan permainan ini...
dan aku cuba untuk bermain sekali lagi...


serasa diri dipergunakan,


 

Sunday, June 20, 2010

Terima kasih Abah..


selamat hari bapa.. 
[tak terucap dengan kata2 mahupun tulisan]

Tuesday, June 15, 2010

Teater Kubur di Muzium Negara


ni adalah barisan pelakon teater kubur ni... ekceli aku minat teater.. ntah la.. rasa teruja bila tengok mereka berlakon secara live.. haha walaupun mereka masih belum dikenali ramai.. tapi aku datang sebab nak support member.... si hantu tu member aku.. haha tak pasal2 je jadi hantu....

sinopsis cite ni:
kisah dia biasa kot.. bagi aku la... sebuah kampung yang kecil... mat rempit, peragut, minah kilang.. antara watak2 yang berlakon la.. hurm... gunakan cara halus nak pikat perempuan.. yela, guna minyak dagu, korek kubur.. isk.... sampai mensyirikan ALLAH S.W.T.. ringkas je cite dia.. tapi ada mesagge nak disampaikan... maafla aku tak pandai nak kritik... but bagi aku yang suka kan teater.. ni satu permulaan yang bagus...


aku gi dengan ayu... haha sian dia.. dua hari kuar dengan dia.. kereta asik rosak je... isk.. bad luck tul..... ayu. ko suka ke tengok teater?? haha lupa lak dulu masa sekolah kita ada tengok teater kat istana budaya.. haha yeahhh.. tu la 1st time aku tengok.. dan aku rasa ketagih nak tengok lagi... (lau tiket mahal aku tak mampu lagi.. menahan nafsu je la.. lau murah insyaallah aku tak kan ketinggalan)

yeah.. bergambar dengan kawan sendiri yang dah dipenuhi makeup.. ahhh kawan, ko suka buat keja bukan2... hehehehehe gud luck yang akan datang juga k... jangan pernah pandang belakang.. jangan jadi macam aku.. haha asik nak pandang belakang je.... hahahaha


teater ni lawak kot,

 

Pelita



Tak pernah sesaat daku meragui
apa yang telah daku temui
selama ini
Tak pernah sesaat daku menyesali
apa yang telah aku nikmati
apa ku alami
selagi hayat di kandung badan

 Takkan ku menyerah kalah
walau mimpi ku musnah
harapan ku hancur
sayapku patah
kan ku pancarkan cahaya
seperti pelita
ke serata dunia
yang gelap gelita
sehingga hembusan nafas yang terakhir.
tak pernah sesaat ku mencurigai
apa yg telah aku kecapi
setakat ini
tiba saatnya kan ku tangisi
pada yang pergi takkan kembali
Kembali lagi
selagi hayat di kandung badan
Selagi jasadku belum terkubur
Selagi tubuhku, belum ditimpa uzur
pantang datuk nenek moyangku berundur
Takkan ku menyerah kalah,
walau mimpi ku musnah,
harapan ku hancur,
sayapku patah,
Akan ku pancar cahaya
seperti pelita
ke seluruh dunia
Akan ku pancar cahaya      
seperti pelita 
ke serata dunia
seperti cahaya

yang seperti pelita,

all about LOVE

loving doesn't means owning

mengasihi tak semestinya memiliki

we can love each other in our own way

by

Yusrizal Samari


RESPON SAYA:

" saya sedang belajar untuk tidak memiliki.... =) "

"betul2.... semua bukan hak mutlak... tapi sakit juga kadang2... =) but saya masih lagi belajar... perlu diasah supya redha dan ikhlas barangkali..."


yang suka memiliki,



p/s: respon anda pula....??

Sunday, June 13, 2010

Pink Award







1. Sila link kpd org yg bg award ni kat kamu 
saya ambik kat sini Blog Minie

2. Nyatakan sebab sebab anda suka kaler Pink.
haha saya suka pink sebab dia cute.. tapi bila saya pakai saya tak cute pun..
ngeh2~~~~

3. Sejak bila suka dgn kaler Pink?
sejak tahun ini.. 2010

4. Nyatakan 5 barang paling kamu syg yg b'kaler PINK.

*baju tshrit saya
*selendang saya
*lipstick saya
*wallpaper kat lappy saya dan hp saya
*er.. apa lagi sependa saya.. hahahaha
*belog saya... "wink"

5. Snap picture kamu dgn barang kamu yg kaler Pink itu (1 brg pun cukup, yg penting kaler PINK)


6. Tagged kawan kawan kamu yg minat PINK jugak
LOVERS OF PINKIE! MARI AMEK AWARD NIE..
AWARD NI JUST FOR THE LOVERS OF PINKY YEA!


gadis pink,

hajat terakhir dah ditunaikan (kot?!)

aku nak pi skating

(dah ditunaikan oleh Ayu)


yeah.... sangat2 best walaupun aku jatuh sebanyak 3kali.. hehe macam nangka busuk....


ni saiz kasut aku.. 7 1/2 .. banyak besar ini kaki... erk...  aku gemok dan mempunyai ragam tulang yang besar.. proud to be my self....


pink kaler... "wink"
teka mana satu tangan aku...
cari yang gebu2 okeh?!!!
aku kan gebu sikit.. hehehe


okeh.. ini ayu.. budak yang baru 1st time nak main.. 
aku lak baru kali kedua.. setelah 7tahun tak main skate..
berbaloi kot jatuh 3 kali....
(badan ku sengal2 lagi nih)


ok... time dah syok main2 tuh.. diorang lak nak keras kan ice ni.. 
lepas dah keraskan... kasi peluang untuk budak2 ni belajar skating lak...
haha aku sangat jeles bila dak kecik ni dapat peluang belaja...
sok ada anak aku nak anak aku belajar benda2 ni macam...
tak der la dia pi melepak dan buang masa tak tentu hala...


haha sila abaikan perut yang berlapis2 tu ok..
ekceli, tak leh gunakan camera lam ni..
tapi sebab yani kan degil...
so tangkap jugak sebagai kenangan..
hoho lepas ni ntah bila lagi lak nak pi...


huhu.. tetiba lak ada pic ni kan..
ok.. pic ni untuk En.J..
hoho ada banyak kenderaan yang antikk...
anda berminat??? 

yang sakit2 badan,

Friday, June 11, 2010

Pelangi Petang

aku tersangat la obses dengan dua perkara semulajadi nih...

Laut

dan 

Pelangi...

ok ini permandangan dari bawah ok.. camera hp je kot...

ada sesapa nak derma DSLR dia kat aku?? haha sila erk..

nanti aku beri alamat umah k.. email aku tau...


perasaan tak???

ada dua lapis pelangi tuh...

mama kata tadi : satu jantan satu betina..

haha

aku lak sambung.. sampai hujung pelangi mereka menari2..... hehehe


isk.. korunk perasan tak nih??? aduyai....

minah pelangi... mood happy gila,


 

Suka Dan Rela Di Zoo Negara

ok... sepatutnyadah lama post ni di publishkan.. disebabkan ada beberapa kemalangan jiwa.. segala2 dihentikan seketika....

kalau korunk beri aku RM 1000.00 pun aku belum tentu nak.. pengalaman ni sungguh mahal dear.. hehe serius sungguh mahal... ekceli, Pija a.k.a Gf aku la.. dia ngajak pi sukarela di Zoo Negara ni.. so aku pun ikut la. tak der la cuti 3 bulan aku terbuang macam tu je kan... so aku berangkat dari Sentul ke Zoo Negara...

awal kot gerak pi sana.. dan aku mantok gila dalam bus.. nguap tok sah citer la.. sampai mengalir air mata... ( En. Juang rugi kamu tak ikut saya) hehehe

selepas sarapan dan briefing.. aku, pija, wafi, izad, dan mark (mak ayah) [3 mereka ni dari USM.. Wafi tuh ketua YDP segala YDP di semua Universiti] --- Bangga sebentar aku....

kami diagihkan.. (macam bekalan makanan je... hehe) kami diberi arahan untuk pergi ke kandang gajah dan zirafah.....

gajah dibawah ni.. sebelah kanan anda adalah SITI... dan sebelah kiri anda adalah Sibol.. oh mereka adalah betina.... Siti suka hidu aku.. haha pergelangan tangan aku dihidu nya.. geli beb.. (tetiba teringt si dia yang suka cium tangan ku.. shat kah anda??)



iskk.. nak cite pasai gajah ni banyak gila.. ada ke patut brader keeper tu kata gigi gajah tu ada 4.. padahal ada 24.. haha kami tak dengar ke brader yang tak sebut.. hahah saya ambil kesempatan ni nak mohon ampun dan maaf diatas maklumat palsu tuh.. hahaa saya tak bersalah.. gajah ada 24 batang gigi.. sekian terima kasih... hehehe



ok.. ni sesi menjual tebu.. haha si Triang gajah yang anda nampak dibelakang tuh.. sangat la samseng orang nya.. eheh haiwannya... sebabnya hanya dia je akan makan tebu bila pengunjung beli.. siti dan sibol tak dapat.. yela hormat kaum jantan kan.. si betina tak dapat apa2... tapi lau nak tut nak aja.. (pic tuh tak sempat nak capture haha aksi Triang terlalu pantas..) ngeh~~~~~

[pic kat kandang gajah tak banyak.. sebab sibuk buat keje, lau ada pun tak menarik haha..]


ok.. aku tak kena jaga zirafah.. sebab hanya wafi sorang je yang uruskan satu kandang zirafah.. nama diorang best3.. Mastura.. Mastika.. Gboy.. dan apa ntah lagi dua ekor tuh...... hah Cris dia la zirafah paling tinggi dan suka jilat tangan aku.. tau lembut..hahaha

euwwww lidah zirafah ni sangat la kasar... haha boleh lak aku biarkan dia jilat2 tangan aku.. yucksss.. hahaha geli beb... tapi bila lagi mahu benarkan diri anda dijilati..(macam lucah je...)

ni muka aku tengah tahan geli ok.. (sila jangan bayang kan lau aku tgh geli geliman dengan suami aku.. hahahah)  teeetttttttt [kanak2 bawah umur diharamkan baca post nih....]


hehe ok.. aku sendiri konfius la kan.. ni mimik muka geli ke muka takut... haha tapi beb seriau laa... dah la mulut ular tu tak bertutup.. masa pi genting dulu dia soletape mulut ular tuh.. kali ni dah pgg baru pasan dia tak tutup.. waaaaa seriau gila.... [ok.. jangan bayangkan apa2 dah]


yang ni tersenyum manis.. ye la.. burung nih tak der la ganeh mana.. haha nasib la dia tak ketuk2 paruh dia kat aku macam dia bt kat mark.. hahaha

selamba je kan benda alah nih. haha aku tak reti nak eja nama dia asalkan ada bunyikk boleh la.. Petong.. haha ok aku melayukan ia.. haha BI dia ntah la.. malas nak Google.... but haiwan ni sungguh cantik.. kaler pinky2 gitu.....


dari kiri: pija, aku, wafi, izad, dan mark

ok.. aku malas nak bebel panjang2... lau tak der duit nak jenjalan.. mai la jadi sukarela di Zoo Negara.. FREE lagi.. dan pegang binatang.. korunk masuk bayar duit RM 25.00 tapi tak dapat pegang binatang... tak berbaloi... hehehe


3orang keeper yang bertanggungjawab dalam memantau pergerakan kami semua.. haha aku tertarik dengan keeper sebelah wafi.. (babe, dia ada bulu dada..seksi siot.. hahaha) [tak guna tul yani nih!!!!]

dah3.... hehe kang jadi post yang terlampau lak.. hehehe

yang suka dan rela diapa2kan oleh Siti dan Chris,


 

Thursday, June 10, 2010

Cirit Birit

ceridak..... 
(maksudnya pengotor dalam loghat sarawak)

hahaha

aduyai... tak der sapa peduli nih...
(menagih simpati mungkin)

isk... sakit perut sudah dua hari... 

tu la degil lagi tak boleh makan mee goreng makan juga..

mama masak kan.. tak kan la tak nak sentuh...

aaaaaaaaa

sakit lagi.....

=(


p/s: hencekk dah tak peduli kan saya sejak ada GF... mesti tak tak tau la saya sakit perut kan..?? kan..kan....

saya cirit birit,

segala jadi terbatas...

punya la malas nak menghupdate belog tak best ni.... dah la tak best malas lak tuh.. huh....

aku punya segala cerita tapi biar aku simpan ketat2 dalam hati... walaupun sedang bergelora.. aku sedang belajar untuk jadi tenang..

ye.. segala jadi terbatas bila dan seolah2 meletakan syarat dalam satu hubungan.. maaf la.. aku tak sempurna mana......

aku manusia yang terlalu banyak berfikir.. sampai satu tahap aku fikir yang bukan2... argghh yang sudah tu sudah la kan sayang...

seorang teman kata, "BERHENTI MENANGIS KELAK JIWA KAU SEMAKIN KOSONG.." ahh teman sungguh aku tak kenal kau siapa.. kita bertukar cerita sekali dua bila aku on chat di FB.. tapi kau tau.. seolah2 tau aku sedang berduka... dunia banyak buat jiwa aku sengsara..... (tapi aku masih malas mahu sujud padaNYA)

seorang teman lagi kata, "CARI LA SORANG KAWAN REALITI YANI.." mahu dicari dimana kak...?? di pasar tani kah?? haha ye aku ramai teman.. tapi ntah la.. aku tak berani mahu merapatkan diri.. kerana aku tak suka hadapi perpisahan.. ye sifat aku lebih memiliki.... aku mahu miliki dan tak mahu berkongsi.... (walaupun hakikatnya semua hanya pinjaman dalam dunia nih)

dah puas hidup berkongsi....!!!! 

seorang lagi teman berkata, " JANGAN TERLALU PERANGAI KEBUDAKKAN.. NANGIS BUKAN JALAN PENYELESAIAN.." dear, nangis amat sinonim dengan kaum Hawa... sayang klik ini AIRMATA WANITA dan saya suka nangis kerana ia mencuci mata saya.. sebab itu saya mempunyai sepasang mata yang cantik (syukur pada Allah S.W.T) - itu kata teman2 yang pernah rapat dengan ku dulu... =p

ntahla..... aku semakin tak kenal siapa diri aku... teringat kata teman seperjuangan dulu.... biar ku simpan dalam kotak ingatan..

segala jadi terbatas,





Thursday, June 03, 2010

Jiwa Kacau Akibat Gangguan dari Orang Gila

haha dua tiga hari ini.. lau aku nak keluar rumah aku akan tertoleh kiri dan kanan... ADA ORANG GILA kat kawasan umah aku... dia ada kat kawasan perumahan aku sejak 3 ari lepas... Masa aku pi dating dengan Encik J... aku baru tau dia ada kat sini.. hoho sungguh mengerunkan.. rasa tak selamat walaupun berada dirumah sendiri...

panggilan bertubi2 dari orang gila tu... hahaha (gelak jahat kerana berjaya buat dia gila!!!) hey, aku manusia yang penuh dendam....jangan sesekali cari pasal dengan aku... sungguh ku akui itu kelemahan aku.. dan aku tak tau kenapa aku sungguh benci dengan dia... seolah2 kesalahan yang dilakukan itu terlalu besar.... YE!!! BESAR.... terlalu besar.... sampai mati tak ku maafkan... (ekceli kecik je kot, aku je emo2..) hurm.....

ye, dia tersangat psiko orangnya.. haha sanggup mencederakan diri sendiri semata2 mahu kan perhatian aku.. erk.. tulun la.... aku bukan jenis manusia yang mudah simpati.. tapi aku mudah sayang orang... hoho (pecah rahsia hati)....

argghhh kalian tahu ke...?? faham ke..??? gangguan jiwa kacau yang sedang dialami oleh aku... hurm... kalau terusan begini aku yang boleh gila....... ok alternatif lain... untuk elak dari dia...

  1. pindah rumah... - tu rumah mama dan abah aku.. lagipun tu je rumah yang ada.
  2. tukar no celcom... - no celcom abah aku bagi... lau aku tukar, apa katanya.. (susah beb nak jaga hati orang)
  3. tukar no maxis... - no maxis tu Am bagi sempena bday aku... haha (susah juga nak jaga hati orang) tapi buat pengetahuan korunk.. lau korunk cari aku kat maxis..jangan harap la aku nak angkat... 24j/7h hp tu silent.. hahaha
  4. bt pembedahan plastik.. - beb, sependa aku pun abah aku beli, ada hati nak buat pembedahan palstik.
  5. ignored cal n sms... - haha telah berjaya dilakukan.. (dan sedikit rimas)
  6. ada cadangan lain ker??

    hurm... haha ku tabik springs dengan kesungguhan dia... tapi sayang hati ini terlalu keras.. dan aku tak layak untuk orang sebaik dia...

    (aku suka gelak kuat2... dia tak bagi aku gelak kuat, bengong suka hati ati aku la..sembahyang kau penuh, sembahyang aku berlubang2.. haha aku suka pakai ketat2, kau tak suka tengok, aku suka buat benda bukan2, kau kata itu tak bagus.. kau terlalu bergantung tak indenpendent langsung).....

    hey orang gila, aku tau kau tak kan baca.. sebab ko bengap sikit tentang hal IT.. (jahat mulut) ... selagi kau bernama masih bergelar manusia... izinkan aku hidup dengan aman... tak kan la aku nak salahkan mak bapak ko asuh ko tak betul kot.. haha brader, aku dulu pun macam ko gak.. nala punya cinta, sekali kena tinggal tanpa pamit.. tanpa pesan... aku msg dan cal tak di layan gak macam aku buat ko... maafla aku bukan nak balas dendam... tapi belajar la PEKA dengan perasaan orang.. jangan la terlalu mementingkan diri sendiri.... paksa2 tak bahagia juga awak..... awak nak saya terima awak, tapi awak tak terima saya, awak cuba bentuk saya ikut kemahuan awak.. ye, saya degil.. tapi awak lagi degil dari saya.. haha hey, tanya diri sendiri dulu baru tanya saya sebab kenapa saya buat macam nih.... dari dulu lagi antara saya dengan awak tak der pape.. waktu saya dengan Yusdi dulu awak keep calling and sms... awak ingat saya tak salahkan awak atas apa yang terjadi dalam hubungan saya... SUMPAH saya cuba tak salahkan awak.. alwiz beritahu diri sendiri, saya bukan untuk Yusdi... (sungguh sampai skang, saya tak reti nak cari mana jahat nya dia)

    sebab saya tak diajar untuk membenci orang...titik tak kan ku kenang lagi kisah cinta tak kesampaian... hurm.. sikit pun aku tak salah kan sapa2 lam hal nih.... cukup..cukup..cukup....

    ok, berbalik pada kisah orang gila tadi.. sian dia aku panggil dia gila.. haha beb, dia sendiri mengaku dia gila.. sian anak2 aku nanti.. ada penyakit gila..isk..tak mo aku... (maafla, post kali ni mengikut perasaan.. biarla.. blog aku)

    dah karangan dah aku buat nih.. biasala... ni hanya luahan perasaan.. lau tak korunk tak tak tau apa yang aku sedang alami.. tambah2 aku yang selalu gelak ni.. haha beb, gelak tu penawar duka.... ye aku sedang berduka.. tapi izinkan la aku juga bahagia...

    oh, ye.. hencekk dah bahagia.. haha saya mau mara dengan hencek muleh...??!! grrrr mesti hencekk tak doakan untuk saya kan.. haha sebab tu saya belum temui kebahagian lagi.....

    jap..jap..jap.... KP dah boleh.. main game sat.....sat je... (sambil chat dengan hencekk)

    Hencek cakap/tulis

    "i'll happy 4 u if it came true...
    iqa pon berhak utk bahagia.."

    hencek, haha senyap2 erk apa kita sembang tadi.. hahaha (saya sedang tersenyum simpul je nih....) hahah jerit kuat2 illyani (kebahagianku).....

    p/s: duk diam2.. sedut nafas dalam2.. berapa harga bayaran sebuah kebahagian??!!


    yang mahu lari dari orang gila,