Jiwa Penuh Chenta

Monday, August 23, 2010

Is it weird?





Is it weird to want to be loved?

Is it weird to feel jealous?

Is it weird to feel useless?

Is it weird to feel unwanted?

Is it weird to feel neglected?

Is it weird to feel stupid?

Is it weird to never want to let go?

Is it so wrong to want more than pity?
Is it so wrong to want something better than dislike?

How does one accomplish asking such a thing 
from people that don't enjoy their company?
What is the meaning of love?
How do people express it?

...Is it weird to love you?


still missed MR.Y,

Thursday, August 19, 2010

Over~~

puisi ini hasil dari seseorang yang aku kagumi jiwanya iaitu Fynn Jamal...
aku dedikasinya kepada seseorang yang hadir dalam hidup aku walaupun seketika cuma..
hurm... saya salah kot dalam hal kita, tapi awak yang selalu bt keputusan kan..
jadi ikut kan sahaja kehendak awak...

 OVER

what more do you want to hear from me?
is there anything you wish to see?
a joke? a laugh? a smile? a cry?
a scream? a song? a lullaby?

see, i know we are not who we were
i live in denial, remember?
so please don't ask me to open my eyes
don't wanna wake up and realize--
the honeymoon's over
that i should better
be mature.

i'm sorry i do not know what to say
do understand i'm breaking, but hey
when you tell me that you are leaving
don't think i did not see it coming

see, of course i saw we no longer
having stuff we enjoy together
but can we play along our part
and not parade this change of heart?
are you really sure
that we off better
and over?

what more can i say when you wish to leave today
i wont break down now and burst
but--
would you like to have one last breakfast?


hitam tetap hitam,

Monday, August 16, 2010

NEVER...NEVER and NEVER!!!!



Never say I Love You, if you don't really care. Never talk about feelings
if they aren't really there. Never hold my hand if your going to break
my heart. Never say your going to if you never plan to start. Never look
into my eyes, if all you do is lie. Never say hello if you really mean
goodbye. If you really mean fo...rever, then say that you will try. Never
say forever cause forever makes me cry.....


 

Sunday, August 15, 2010

MooD Ceria


hoho lau sebelum ni mengalami sedikit mood disorder... skang ni dah kembali ceria.. oh ye, ramai yang tak tau sebenarnya.. kita semua ni kadang2 mengalami mood disorder... ye, dia tak mengambil masa yang lama.. dalam sehari tu ada la dua tiga jam kita bad mood (tapi ada setengah tu mampu mengekalkan good mood mereka dengan baik..)  
hehehe..... bukan selama nya ok...

lau dah terlalu kritikal tuh selalunya orang panggil kemurungan... hope korunk semua tak murung bila baca post aku... hahah (nasib korunk laa)
kalau anda rasa murung.. cuba praktik kan ini...

haa nak praktikkan pe nih???
sengal....
oh ye.....
sila nganga mulut luas2.... hehehe
ulang taip
sila nganga mulut luas2.... hehehe
haha ceria??? tak semestinya jatuh cinta kan.. so aku ceria sebab dapat mengawal nafsu aku berFACEBOOK......


yeah... tak mati pun tak main facebook.. hahaha


yang kuat,

 
p/s: AKU BENCI MANUSIA YANG TAK JUJUR DENGAN DIRI DIA

DAN APA NTAH LAGI DENGAN ORANG LAIN.... HUH

SHUHHHH3X gi main jauh2 manusia hina ni..!!!

berwajah baru

haha semua aku BUANG dan DELETE serta REMOVE!!!!

1st mau say krdt to tuan punya pic yang jadi header aku nih.. haha seyes aku tak reti nak coding2 nih.... ni je yang mampu.. sumber pic ni aku ambik kat lam facebook beliau.. dah mintak izin dan dah diberi kebenaran.. ni lak blog beliau.. haha jum singgah up trafic beliau nih.. hehehe Realiti Konspirasi !! huhu sungguh best... hehe

pesal eh aku tukar lagi layout.. haha aku punya suka la.. semak je aku tengok banyak box.. hehe ekceli, nak tukar layout pun dapat ilham dari satu blog yang sungguh tabah dan best... blog beliau nih pun dah berwajah baru.. apabila dunia terlalu sempit huhu okeh, lau nak kata saya tiru beliau ke apa ke.. kata la.. tapi dia sumber inspirasi saya.. hehe serius, kadang2 penulisan beliau saya bersemangat dalam kehidupan ni... =)

haha sunguhh tak tetap pendirian aku nih.. huhu aku tau... sila jangan bebel okeh.. letih dengar!!!

yang penat remove2 tadi nih,


 

Friday, August 13, 2010

eh... tetiba je ni!!!

haha sungguh lau dibiarkan ia secara semulajadi ni la terjadi.. aduyai... aku nak skandal je boleh??? tapikan nanti awak kata saya perempuan jalang.. haha walaupun awak tak seagressif mulut saya.. tapi saya tau awak akan luahkan kata2 seperti bila awak sakit hati.. titik...

tetiba je nih.. saje layan awak panggil saya sayang.. haha damn... aku yang perasaan atau awak yang perasaan.... atoyai... habisla.. lau peel lama aku jadi balik.. haha welcame back old illyani.. haha oh ye, semalam buat inventori personaliti sidek; aku tak layak jadi kaunselor.. uwaaa sadis gila dan aku berpersonaliti EMAS!!! iaitu seorang yang berstruktur... hurm.....

oh.. awak, suh saya pangil awak b stand for abang.. ekekek awak baca ke blog nih erk.. haha baca2... saya tengah mental nih.. mata dah berpinar2 baca jurnal.. aduyai...... hurm.. owh ye, awak semakin kuat merajuk.. merajuk la.. hati ni semakin beku dan dah semakin tak reti nak memujuk.. wrong timing la dear....

eh... kekasih lama menjelma.. mahu menyambung tali air yang terputus.. aduyai... penin2.. haha malas mau fikir.. buat rugi ruang otak aku je.. haha tapi bagusla cara dia.. dengan mengenang semula kisah2 lama buat aku rasa terharu...

ni aku nak share, pernah tak dalam korunk.. orang perempuan la.. sepanjang korunk berkenalan mana2 lelaki.. lelaki tu akan kejut korunk subuh dan opkos la kan yang terbaru ni sahur...

oh ye.. sebelum terlambat SELAMAT MENJALANI IBADAH PUASA... haha mesti penin kan.. ramai dah kata penulisan aku suka lompat2.. haha jap cite kat lain lepas tu leh lak kona tang lain.. haha biar la.. nak baca2 baca.. tak nak baca sudah.. hehehe......

berbalik pada kejut2 tadi nih. pernah tak??? hurm..... aku tak pernah kejut insan2 yang pernah hadir dalam hidup aku nih.. serius kot.. lau ada apa sekali dua.. lau aku call tak angkat sampai kesudah..sok nya jangan mimpi la aku nak call.. haha korunk rasa aku patut bersyukur ke?? haha adehla.. nanti dah kawin diorang ni leh ke bangun kejutkan aku yer.. hahaha..

dah la.. malas dah mau share apa2.. haha bukan ada orang peduli pun..isk.. kan..???



 

Monday, August 09, 2010

Sesat dalam Cahaya

salam...

dah lama tinggalkan ku tinggalkan jiwa ni.. seakan2 tidak mahu kembali.

dalam kepala penuh berasak2 dengan pelbagai

antara KEHENDAK, KEPERLUAN DAN KEUTAMAAN... aku tersepit dicelah2nya...antara JANJI DAN KEPENTINGAN..  aku dihenyak2 dengan 1000 persoalan...

mungkin ku bisa lupakan janji.. tapi sungguh aku takut dan benci untuk memungkiri... mungkin daya ku tak 100% sehingga aku dianggap tidak bersungguh... arghh aku dikelilingi oleh nafsu kehendak...

bila mana rindu ku dibuai sepi.. arghh kau pandai bermain kata sehingga aku percaya kata2 mu... bila mana aku digambarkan punya 1000 kawan.. bila mana aku mengadu aku sunyi.. kau sikit pun tak hiraukan.. benarlah kata sahabat.. aku bukan KEPENTINGAN, bukan KEUTAMAAN hanya sebagai SANDARAN...

sesat dalam cahaya.. aku hilang arah dalam cahaya tersebut.. ada tapi tak nampak.. kabur sehingga tak jelas... nah!!! aku kan punyai masalah mata.. silau!!! degil tak mahu pakai kaca mata kerana tak cantik konon!!! sememang aku tak cantik... lantas apa lagi nak diherankan.... kau ada peduli???

aku hilang dalam duni aku sendiri.. kadang lebih suka mendiamkan diri dan bersendirian... aku tak punya waktu untuk kalian.. ini dunia aku.. mungkin aku tidak 100% analitikal person.. tapi sungguh... aku amat peka dengan perasaan orang...

maaf... aku berceloteh... dalam DOA ku himpun perit.... SAKIT!!!!

yang benar,