Jiwa Penuh Chenta

Friday, April 30, 2010

10 Sebab Pejuang Chenta Menggunakan Internet

vroooommmmmm vrooommmmmmmmmm!!!!!!


(adushhhh, start dah nak pi merempit!!!!) 


haha ok... post kali ni akan ada unsur2 jiwa kaco (macam iye je akan ada.. haha selalu nya melencong ke arah lain!!!).. sebab bagi aku la kan atok.. aku guna Internet bila jiwa aku kaco jer.. hahaha (baiklah, harus semakin serius ??!!!)<<<------ tabik spring la lau wa leh serius....

"suka dalam serius, serius dalam suka"

hehe.. jap2... sebelum tuh korunk kenal ker sapa atok nih?? hehe lau geng2 Kesatria Poyos yang baca post nih aku rasa korunk semua terlebih kenal kan..kan..kan..kan.. hahaha lau tak kenal.. aku lebih sudi menyerang korunk bertubi-tubi.. 

ok, aku kenalkan dulu empunya EMPAYAR POYOS, hebat la jugak atok nih sebab mempunyai pengalaman hidup yang terlebih poyo dari aku.. hehehe lau korunk yang bukan pemain game Kesatria Poyos mesti rasa terharu lagi haru dan leh jadi biru bila lihat trade mark atok kesayangan ramai nih.. hehehe 

" PAHIT GETIR PERJALANAN SEORANG ATOK YANG TERAMAT POYO!"

ok.. kembali ke niat asal aku. 10 sebab aku menggunakan internet. adalah:-

  • aku suka main facebook.
 aku leh main facebook tanpa makan dan minum.. 
haha baru2 nih aku try buat tanpa mandi sehari suntuk. terer tak?!!
haha sanggup ke buat macam aku buat?? hahaha

kepada peminat aku:

SILA JANGAN MINAT SAYA LAGI!!

haha aku kenal game paling poyo nih dalam facebook la.. 
so ia sungguh bermakna....

i luv u la Kesatria Poyos... 
  • aku nak update blog aku pun senang.
sejarah tertubuhnya blog nih, 
adalah untuk melupakan bekas kekasih hati yang tercinta 
setahun lebih yang lalu.. 
dan sekarang aku lak ketagih nak berbelog 
sebab ada gak la yang baca post sengal2 aku nih...
aku kesian dengan korunk nih.. asik baca blog aku je..
haha apa la yang korunk dapat kan.... 
  • aku nak chating/main komen2 dengan skandal2 a.k.a kawan alam maya aku pun senang.
hehe skandal itu penting, bila bosan2 leh cari diorang.. 
leh sembang2 dengan diorang.. 
leh luahkan apa yang aku rasa.. 
yang penting harus jujur la 
walaupun mereka itu kawan2 alam maya... 

"biar muka tak lawa, hati mau lawa lorh"


haha tetiba lak kan..
kat status aku tue ada relationship with Pejuang Sensasi..
haha sensasi kah beliau?? hahahaha


kiranya nih macam bodyguard aku la kan dalam Kesatria Poyos nih!!
betul ker??

  • aku suka tengok gambar2 yang cantik2.
aku ni minat photography.. aku baru sedar akan minat aku..
dah tua baru sedar.. harap tak terlambat..
dengan guna internet nih..
aku leh la belajar cara2 nak tangkap pic yang cantik dan edit pic bagi lawa..
ada pic?? bagi kat aku.. lau tak cantik diam.. lau cantik terjun bangunan!! 




atok, dikesempatan ini aku nak atok buat la gathering untuk geng2 Kesatria Poyos nih
leh la aku bergambar sakan lagi.. hahaha
boleh atok?!!
  • aku leh layari laman web rasmi Universiti Malaysia Terengganu (UMT)
ni memang perkara wajib bagi student UMT la kan..
segala pengumuman, nota, segala cacian, dan 
segala yang berkaitan dengan UMT akan dipublish di laman web rasmi... haha
(cacian tu aku kelentong je ok!!)

haha tapi laman web Empayar Poyos tak payah suh pun aku gi lawat tiap2 hari.. 
cuma tak tinggalkan jejak jer...
(poyo tak??)
  • aku suka donlod lagu2 mp3,video klip dan juga pic2 pemandangan
ok.. lau orang lain gila mendonlod muvee...
aku gila mendonlod lagu, video klip dan pic yang berunsurkan pemandangan.. 
haha oh ye, lupa lak.. 
pic yang ada ayat2 best tuh pun aku suka gak.. 
bukan apa kadang2 aku jadikan ia wallpaper.. 
sebagai pencetus semangat..

 
aku dedikasikan kata2 semangat ini
buat warga Kesatria Poyos semoga kalian teruskan perjuangan 
bersama Pejuang Chenta!!
  • aku tak suka sebenarnya tapi kena buat gak la (perkara2 yang ilmiah lorh)
[muka ketat]
  haishhh nak ke tak nak ke wajib lorhh..
kena guna internet gak nak cari bahan2 asemen aku nih...
lau asemen aku senang2 tak pe..
asal ada asemen mesti kena cari jurnal
jurnal lak lau senang cari takpe..
lau tak cari asemen tak siap..
bila tak siap..
walaweh wa tak grade la...
dah la aku nak kawin.. 
sampai bila asik nak belajar kan..kan..kan.. hahaha
 tapi lau Kesatria Poyos memang aku laju.. haha sanggup ku redah lautan api!!

  • aku suka layari laman web seperti:-
  1. iLuvislam, ok.. aku bukan la baik sangat kan.. tapi kita ni lau leh biarlah dalam memain pun kita masih ingat akhirat.. (solat aku berlubang2 lagi nih!!! haishhhh)
  2. penulisan2u, dulu sebelum aku minat photography kan.. aku minat baca novel.. haha skang ni leh kira dalam setahun bape banyak novel aku baca.. dan skang bape banyak album pic2 yang syok sendiri..dalam lappy kesayangan aku nih....so skang aku hanya guna internet untuk baca novel2 atau cerpen on9 jer.. haha hebat dah zaman skang!!
  • aku kena pakai broadband la lau nak guna intenet (pentingkan??!!)

kat Terengganu line dia memang macam harun!!
haha sakit je hati ni lau duk kat sana..
makian, hinaan, dan cacian memang tak terkira bakul dah..
tapi...
lau kat Key Ell memang best tul.. 
line dia laju gila dan leh bertahan selama 8jam..
gara2 aku bagi dia minum tonik jambu atok..
 ini la dia berukband kesayangan hamba..
weeee~~~ boleh la main game Kesatria Poyos dengan jayanya....
  • aku guna internet sebab nak main game kesatria poyos nih (paling penting!!)

aku ketagih dengan game ni..
aku sanggup tido lewat.. bangun awal pagi sebab nak main game nih
haha serius dowh!!!
aku tak main2 pun... hahah
lau ada exam tentang Kesatria Poyos.. haha insyallah aku dapat A+++
haha macam siot!! 
hidup tak lengkap lau tak main Kesatria Poyos..
aku sanggup kena mara, kena maki..
haha apa2 pun serangan tetap akan dilakukan
oleh 
PEJUANG CHENTA!!!


p/s: haha macam2 leh dapat lau ada internet ni atok.. 
nak cari boyfrenz, gurlfrenz dan kawan2 pun boleh.. 
panjang kata segala2 di hujung jari telunjuk je atok.
wei post nih penuh dengan rasa kePOYOan tak??
haha

KEPADA GENG2 KP YANG SERTAI KONTEST NI.. SILA LA TIRU..
hahaha
(mesti korunk nak cilok sikit kan.. hahaha)
yang benar Pejuang Chenta yang sun melesun lagi Poyosss,

Wednesday, April 28, 2010

saya jerit dalam hati "SAYA SAYANG AWAK!!"

1st time kita jumpa hari tu kita gaduh...
Saya main-main je. Awak ingat betul-betul..
saya tak tau nak buat macam mana lagi..
lantak awak lah..

(ego saya menguasai diri!!!)

Semalam kita berselisih..
Saya buat dunno..
Awak pandang saya..
Saya buat dunno jugak..

(Eeee... Degilnyer saya)

Saya nampk awak..
Saya panggil awak..
tapi awak tak toleh pun..
Sebab saya panggil awak dalam hati..

(Bodohnya saya..)

Awak tegur saya, Saya buat dunno ...
Tapi awak tak tahu bertapa happy nya saya..
Saya dengar awak cerita..
Awak kata awak dah jatuh cinta..

(Sedihnyer saya...)

awak keluar tengok wayang..
SAYA PUN !!!!
tapi Awak keluar dengan si dia..
Saya tengok sorang je..

mlm nye Awak call saya..
ishhh..Mengacau betul la..tgh tido ni..
tapi Saya layankan aje..
Awak cakap awak dah putus...
wah..wah.. Saya senyum sampai ke telinga la..
Tapi awak tak nampak pun..
Saya cakap..
Kesiannya awak,

(Hipokritnya saya..)

Hari ni hari jadi saya..
Tapi awak luper.. Saya sedih..
Tapi takpe...awak bukannya SESIAPA pun..
then awak mintak maaf...
Saya senyum aje.. saya kata "saya kata tak kisah..."

esok nyer Awak belanja tengok harry potter...
Ishh..tak romantik nyer..
Tapi best aper...

pastu
awak dapat bunga... Cantik suker sangat..
Tapi tak tahu sape pengirimnya..
saya kecewa sangat.. terus sindir awak....
Awak lari terus balik..

Saya panggil awak...
Tapi,..awak tak toleh...
Saya Cuma nak bgtahu..
Awak.!!!!! LORI !!!!!!!!!

Saya kejar awak..
Awak terus jalan,.. Saya tolak awak...
sebab Saya nampak lori Betul-betul depan saya..
awak jatuh..kesian pulak.... Kalau ia sempat..saya nak bagitahu....
Awak..

~SAYA SAYANG AWAK~



aku sayang kamu...

p/s:
siapa kamu???
biar ALLAH S.W.T yang tentukan...

Sunday, April 25, 2010

Dating wit Rayyan Zikry

kecilnya tapak kaki dia... isk... kaki dia nih sebesar dua tapak jari aku jer..(aku dah ukur dah) muka seyes nih ----> (-'_'-)



kecil tul si rayyan zikry ku ini.. hurm....aku sambut nya dengan senyuman penuh makna dan mesra.. sungguh gelojak dihati nak jumpa dia saat aku dengar Emma dah selamat melahirkan, dan disaat wajahnya yang berusia 3hari aku tatapi hanya dari gambar yang tak bernyawa.. dan sekarang aku pegang, aku dukung, aku cium, aku sentuh, aku.. aku.. aku... uwaaaa dan sekarang aku rindukan dia.. rindukan tangisan dia, rindukan pandangan dia, rindukan senyuman tiba2 dia.. sungguh aku rindu nih... (ada yang melalak kang!!!) (✖╭╮✖)


isk... isk.. ada yang terungkap.. hmmmmmm (aku mahu dia, siap minta izin tuh kat ema, bagi aku bela, mama dia tak bagi....) ----> (╯_╰)


Mak Long sayang Rayyan... sungguh kau berjaya buat hati ku bergetar.. sob..sob.. hurm.. sayang sangat....  (◕‿-)


hey Rayyan, pandangan mu pebuh makna.. sungguh aku jatuh sayang yang ntah berapa juta kali nya sayang.. horman kegembiraan sedang melonjak2 skang nih.. (p/s: mama jatuh toilet kali kedua, hummmmmm )

 ni nenek yah aku.. hahah (suka bermonlog sendirian a.k.a membebel a.k.a potpet tanpa henti hahaha ---> jahat giler cucu dia nih..)  tapi dengan Rayyan nenek aku ni pangkat Moyang sudah.. hahah so ni cicit pertama la.. hehe

selamat tidur sayang.. ku doakan kau punya segala kebahagiaan didunia dan diakhirat.. jadi insan dan anak yang soleh, taat kepada kedua mama dan ayahmu nak.. AMIN... 


aku yang bernama Mak Long,


 

p/s:  aku mahu kawin, boleh kah??

kalau pantai berubah, hati juga boleh berubah, jadi???

hai.. ai.. hoi.. yo wassup... salam... selamat sejahtera..

sekian terima kasih...

Tuesday, April 20, 2010

bila aku dah mula tersenyum simpul (syok sendiri barangkali!!!),,,



hey.. kenapa kau senyum2 sorang2 nih??
haha adeh la... mau gila agaknya... hehe
siapa ye mampu buat aku kembali tersenyum..
haha teringat lagu kembali senyum..


senyum sampai ke telinga,



p/s: sedang tenung dalam2 hp aku.. (oh, bilakah ia mahu berbunyi lagi).

aku sedang perasan nih.. 
 plizz seseorang kejutkan aku dari
RASA ini..
supaya aku tidak SYOK SENDIRI!!!

Monday, April 19, 2010

ambil pemetik api, bakar fotonya (hancur jadi debu), bagaimana pula lukisan wajahnya dihati ku??

Separuh Jiwaku Pergi
Memang indah semua
Tapi berakhir luka
Kau main hati
dengan sedarmu
kau tinggal aku

Benar ku mencintaimu
Tapi tak begini
Kau khianati hati ini
Kau curangi aku


ingin aku jerit.jerkah.mengganas.buka langkah.biar kau tahu remuk dihati ini..
ya tuhan, hati ini belum pulih sepenuhnya.. 
sungguh aku yang rasa sakitnya..

(diam!!!!!)
sakit.pedih.titik.merah berdarah.tusuk.kejam.tercalar.hati.
angkuhku mula melangkah.
ego menguasai diri.
SUMPAH!!
tak kan ku ulangi.dan ulangi.



jatuh terduduk.diam.dan diam.jangan ganggu aku kala jiwa sedang panas membara.

kata seseorang itu,

"dalam kehidupan sebenar, 
kegembiraan yang paling agung ialah dapat bersama dengan seseorang yang kita cintai selamanya, 
sentiasa bersama ketika dalam kesusahan"


mahu ditoreh hati sendiri biar hilang wajah itu,

Monday, April 12, 2010

Selamat Ulangtahun Ke-48 Abah


teeeetttttttt...

ada yang mau kata abah ku muda kah?? hoho sila kan... aku bangga aku jadi anaknya...


hehe tebalkah misai abah ku ini?? hehe
sila jangan gentar sebelum salam tangannya.. 

abah,
selamat ulangtahun yang ke 48.. tul ke?? along kira.. 
hehe semoga abah panjang umur dan dimurahkan rezeki dan sihat tubuh badan...

amin...


abah,
anakmu yang sulung dah semakin dewasa..
mungkin??!!!
atau
tidak?!!!

agagagga

masih aku ingat..
waktu kecil aku dulu..
rindu yang dulu2 abah.. \

rindu akan saat Abah ketawa akan kesalahan aku mengeja..

C O N D O M I N I U M 

disebut

[KONDOMINUIM versi english]

tapi along

mengeja dan membaca 

[CONDOMINIUM versi melayu]

sungguh perkara itu sampai sekarang menjadi bahan dalam keluarga kita..
(ketawa seorang diri!!)


angah pula semakin membesar..

SPM tahun ni..
hehe selalu rasa dia paling hensem...
(ye, memang hensem pun!!!)
haha dan sungguh manja...

perempuan keliling pinggang..
(aware dengan lelaki ini!!)

hehe
abah, ingat lagi tak masa angah nak kuar main kecik2 dulu..
"abah, ujan dah naik, leh tak ebal kuar main?"
haha ujan naik??
agaggaga
mana ada ujan naik...

haishhhh sungguh memalukan..
hoho


hehe
adik pun dah semakin membesar...
hurm...

banyak benda yang dikisahkan...
adakah ini juga salah satu aku membogelkan diri

ahaks... siot je
ye
tulis itu bogel...!!!

teeettt!!!!


 

(Tulis Itu Bogel!!)

Panasszzzzzzzzzzz..... Howttt............ bila kita buka satu cerita, bila kita minta pendapat.. segala2 memerlukan respon.. sama ada posotif atau negatif... kita perlu diterima.. hahahaha (sila kritik aku, kerana aku sedang menguji tahap kesabaran aku!!!)

TULIS ITU BOGEL sila klik link ni.. hurm.. korunk suka Zahiril Adzim tak?? haha aku menggilainya... sumpah!!! aku memang mengilainya.. menggilai lakonannya.. tulisannya.. serius.. gilainya.. hahaha bukan GILA!! (ulang baca) oh ye kalau rajin sila gi blog beliau ni dan baca la post2 beliau.. gila dan gila (obses!!)

ok, aku admit la apa yang ia tulis.. apa yang kita tulis sedang menggambarkan apa yang kita fikirkan.. hoho ia sungguh menusuk kesuma aku.. hahah adeh la.. selama ni aku sedang membogelkan diri aku terhadap kalian.. (ini bukan cerita lucah!!!) aku cuba refleksi balik apa yang aku baca dari blog beliau yang aku gilai..  eheh... =)


yang sedang berbogel,


 


Sunday, April 11, 2010

Selamat Datang Chenta!!



SELAMAT DATANG DUNIA YANG PENUH RASA CHENTA!!!!



ahaks sedang membiarkan perasaan ini menguasai diri.. hahaha juga sedang membiarkan perasaan perasan menguasai diri.. wakakakakak hohohoho (panas muka waaaa)

dup dap dup dap... salur injap menguncup dan mengembang... hormon kegembiraan jugak keluar dengan banyak.. (oh ye aku bukan budak kimia..) aku budak jiwa.. haha dan aku menhargai jiwa2 yang hidup bukan jiwa yang mati!!!! teeetttt...

cerita tentang Chenta.. haha nama baru ku di Kesatria Poyo adalah Pejuang Chenta.. hoho  diberi oleh Pejuang Sensasi.. haha siapakah dia.. haha dia???? (sila isi tempat kosong erk...) aku pun tak tahu.. hohoho kawan.. ye kami kawan... walaupun Kain Batik dan Inda Sari selalu kenen2 kan kami.. haha (statement: kami tak pernah bicara tentang cinta!!!)

motif: hurm...


gadis dan lelaki yang sama.. tapi posing yang berlainan juga membawa maksud lain kan.. (apa aku mengarut pagi2 buta nih) adeh la.. otak semakin kurang udara lalu ia memberat seolah2 banyaknya ilmu didada.. hoho 

sila study shafiqa.. main banyak nih <<<<----- statement oleh hencek lau tahu aku selalu main Kesatria Poyo.... (hencek, iqa tertanya2.. nape yer bila hujung minggu hencek jarang mau msg.. hoho sekadar pertanyaan basi dari seorang kawan..)


dalam masa aku searching pic nak di donlodkan.. aku jumpa nih.. The Rules Of Love .. hoho yummmy... mau kena kiss kah??? hahahha muaaahhhh



adehla... semakin rosok pemikiran ku hohoho (diingatkan sekali lagi: hati penulis sedang berbunga indah!!) munge taik ayam je aku takmo.. hahaha



perasaan dulu kembali terasa...  oh ye, aku mahu buat pengakuan.. saya sudah bersedia..sedia apa?? (kawin, tunang, bercinta???) saya sudah bersedia mahu ____________ (sila isi tempat kosong) wakakkakaka...... (ok, illyani cukup la perasan tuh.. sudah2 la!!!!) kepada yang sudi.. sila la cari kunci pintu hati saya.. (macam lah aku ni bagus sangat!! haha perasan lagi si illyani)

PERSOALANNYA:

ada ke yang sudi??!!!

(haha ketawa dengan kebodohan sendiri!!!)

penuh rasa chenta,

 

Tuesday, April 06, 2010

RAYYAN ZIKRY

si kecil ini baru berusia 2hari.. haha sayang kamu RAYYAN ZIKRY....

mahu ku jerit pada dunia.. bahawa aku sudah naik pangkat.. haha serius ni.. aku tak nak taip pe.. just aku uplod je la pic dia...

hehe tak tahu nak cakap.. korunk tengok la sendiri k....

lagi dan lagi.. hohoho

muahhhhh... pic dia lagi.. dan lagi heheheh

akhirnya.. hoho akan datang Mak Long uplod lagi ye sayang....

wit luv,

 
p/s: mahu di panggil apa yer?? RAYYAN atau ZIKRY???

nak naik belon panas lepas tuh nak gi jauh2... boleh??




nak naik belon panas... nak naik belon nih lepas tuh gi jauh2.. gi tempat yang tak de sorang pun kenal siapa ILLYANI ISMAIL.. hurm.. lau naik belon panas, dapat tengok keseluruhan.. ye la sekarang ni fikiran sedang sempit.. hurm.. ni tak leh itu tak leh.. semua serba tak kena.. hoho... kenapa ye, boleh ke aku taip nama kamu erk.. haha lau la aku punya kekuatan.. lau aku leh menjerit siapa yang orang itu.. kan best!!! tentu la aku tak bengang macam ni.. hahaa oh ye, ni blog aku.. selagi aku tak usik orang tuh.. korunk jangan usik aku.. haha ok!!! aku ngaku, aku sedang mengalami PMS... hoho simpton2 bulanan telah tiba.. haha jadi,  SILA.. JANGAN CARI PASAL DENGAN AKU, OK??!!!! harap maklum.....

pelbagai emosi sedang melanda, jadi jangan cuba dekat dengan aku.. kalau tak ari naya je.. aku pernah gigit tinger orang.. haha menjadi sejarah dalam family.. anda mahu jadi mangsa kedua.. hahaha sian korunk kan.. haha sila berjauhan dengan aku seminggu dua nih.. hoho...  sangat BERSYUKUR JADI WANITA.... =)

You are responsible for your life. You can’t keep blaming somebody else for your dysfunction. Life is really about moving on.
~ Oprah Winfrey ~

saya wanita normal,