Jiwa Penuh Chenta

Tuesday, February 23, 2010

hadir cuma seketika

bila rindu itu berlabuh.... aku yang nanar.... sungguh aku cuba jadi kuat.. sekuat akar yang mencengkam tanah.. namun aku manusia adakala aku kalah... kalah dengan permainan perasaan..

argghhhh hebat kau bermain kata... aku yang kecundang... aku jadi hairan, mudahnya mereka yang putus kasih mendapat penganti.. jujur kah mereka pada pasangan yang baru...

ye!!! aku akui, kita perlu cari sesuatu untuk kita lupakan episod cinta yang tak kesampaian... nah!!!! aku berikan kan kamu semua 1001 alasan DUNIAWI... aku senaraikan ia.. mahu kah kalian  tahu??? apa yang aku lakukan untuk aku tidak fikirkan sedikit pun tentang dia...

biarlah aku saja yang tahu.... biar aku yang rasa sakit itu.. kepada kalian yang aku sayang?? tentu kalian pelik kenapa aku panggil kalian sayang, lalink, dear, yang,... hurmmm... aku bukan PENGEMIS CINTA dari kalian.. aku juga PEMINTA SEDEKAH kasih kalian...

aku panggil kerana aku tak mahu RASA itu itu semakin hilang dalam diri aku.. (ye, kalian boleh anggap ini hanya salah satu alasan aku yang paling agung!!!) silakan.. kalian yang baca.. kalian yang rasa.. TOLONG JANGAN ADA RASA SIMPATI!!!!

AKU TAK PERLUKANNYA...!!!

sungguh aku tak perlukan simpati kalian..cuma aku mohon, cukup la sampai disini rasa rindu itu..walaupun ia dah tak sekerap dulu..naman kehadirannya kadang2 bisa buat aku jadi manusia paling hipokrit!!!!



Kemanakah dikau, 
Lamanya ku menanti cinta, 
Setelah segalanya dikau, 
Rampas tanpa rela..
Hilang semua rasa, 
Pedih kian terluka, 
Hebatnya diri ini diduga.. 
 
Mengapa hadir cuma seketika, 
Mengapa cinta bukan untuk selamanya, 
Adakah ini permainan, 
Dikau persendakan, 
Kesucian.. 
Chorus :
Sayang, 
Cinta kau permainkan, 
Masih dalam ingatan, 
Sukar 'tuk kulupakan.. 
Tiada, 
Lagi mahligai indah, 
Kau tinggalku tanpa rela, 
Namun pasrah ku terima.. 
Kelamlah dunia semua hancur musnah lara, 
Kerna tanpamu ku, 
Kehilangan, 
Kesepian, 
Selamanya...


bila ia berlabuh, ku kenang saat terindah bersamamu... dan ku doakan agar kau bahagia.. dan izinkanlah aku turut bahagia...



 


Sunday, February 21, 2010

jum main KESATRIA POYO di FACEBOOK...

aku mula jumpa game nih sebab aku dulu suka main benda alah ni iaitu muka buku.. haha pointer aku hebat lau dikira berapa lama aku leh duk atas kusi ni.. hahaha

aku tengah ketagih main game ni.. ekceli aku agak teruja sebab ia adalah game yang berbahasa melayu di FACEBOOK...

hehe mama aku dah asik bising je.. sebab sepanjang aku cuti dirumah hanya benda dua benda je aku buat iaitu SHOPING dan MAIN KESATRIA POYO.....

hehe lau korunk nak tahu.. aku baru je level 17.. hehehe baru je lagi main game nih... korunk yang ada facebook should try this game.. haha tinggalkan mafia wArs tuh.. game ni memang poyo.. dan hanya dikalangan anak2 melayu je yang main... sapa lagi nak memartabatkan nama melayu kalau bukan kita sendiri kan..

haha dan aku ramai kawan2 dah dengan diorang ni.. memang sempoi giler dan kesemua nya memnag sempoi.. bermacam2 cara diorang bt untuk meluaskan penggunaan game nih.. ye la macam aku taip tadi dan akan ulang taip lagi: 

sapa lagi nak memartabatkan nama melayu kalau bukan kita sendiri kan..

bak kata hang tuah ke jebat erk.. hahah aku dah lupa pahlwan melayu tuh.. ni la aku.. mudah tul lupa.. tapi kata2 dia akan ku ingat sampai mati

"TAK AKAN MELAYU HILANG DI DUNIA"

ok, ni aku kopi dari salah seorang pemain game kesatria poyo nih... di bawah ini adalah langkah2 bagaimana korunk nak main game ni... so take it easy la k.. aku pun masih lagi belajar dari mereka yang expert2 nih.. hahah

oh ye, sebelum artis ni nak berbangga diri, TAK RAMAI SANGAT GURL YANG AKTIF MAIN GAME NIH....

langkah pertama ialah:

kita letak la nama samaran kita,...contoh "hang tuah ke puteri kayangan ke..apa2 lah yg kita rasa best2..nama betul pon takpe... macam aku nama aku CUCU PANGLIMA.. Jangan lupa jadi geng aku ye nanti...

clik mulakan Permainan


langkah ke dua pula


Lihat Kotak Merah---Langkah 1:Misi Pertama clik kat situ pastu nanti ada misi yg nak di selesaikan,  baca la sendiri.. lau tak nampak korunk ni aku sarankan  pakai spek mata itam.. supaya semakin terserlah kepoyoan korunk lagi.. hahaha


langkah ke tiga pulak.. adeh la.. banyak benar langkahnya... haha korunk jangan bukak langkah silat k...



kotak Biru~~Misi pertama

Kotak kuning~~Clik Mula kan misi..

Kotak merah~~korang kena clik misi nie sampai habis..

(lau tenaga korunk tak cukup, sampai sok korunk tekan pun tak kan habis.. haha so biar la flexible k...)

langkah kaki... hahah aduyaii... langkah ke empat pulak...


Kotak Biru~~menandakan misi pertama dh selesai..dan dapat lah hadiah sket cm kat atas 2..

Kotak Merah~~korang boleh bagi tau kat kawan2 yg misi korang dah selesai..

haha betul2 apa yang AZRA SMkut taip nih.. aku just kopi n teh je kat blog n campur perisa bagi sedap sikit.. nanti bila dah dapat adiah sila lah beri pada aku ye.. klik CUCU PANGLIMA k....
 

langkah silat gayung ke lima dah kan.. ok2... langkah seterusnya...



Beli senjata..clik KEDAI bahagian atas sekali sebab kita perlukan senjata untuk bertarung ngan org lain.. ke korunk ni hebat giler atau perasaan KEBAL erk sampai tak nak beli senjata.. hahah ATOK NUJUM POYO leh kalah berkali hahaha...

langkah ke enam dah erk.. cepat tul korunk belaja.. faham tak?? tak faham nanti baru tanya,.. biar aku habiskan dulu step2 nih.. heheh


ok, next step... adalah .. Lawan!..korang clik serang kat sapa2 yg korang suke.tpi kena tgk gak lah org 2 kuat ke x..tgk kat tahap dia ngan saiz geng dia..agak2 kuat x yah lah serang..nanti kalah wat malu je
tu kata  AZRA SMkut la..

lau kata aku lak.. heheh korunk lawan je.. haha teruskan kepoyoan anda.. hahaha

langkah ke 7 dah.. huh berpeluh dah ni nak jar bagi korunk faham...



Kotak merah~~kau menyerang RIZMA dan MENANG! Berlagak la tu!

kotak biru~kita leh heboh kat satu facebook yg kita dah menang..
atau pon kita boleh ajak kawan2 yg len serang c rizma nie..

kata aku---> hehe kecoh la...lau korunk pompuan.. ko leh bersayang2 dengan kesatria poyo haha sebab diaorang ni muka je nak GANAS dalam hati ada TAMAN.. haha habis la aku... hikhik kena serang lepas nih....

next langkah lak... ke 8... banyak3....


Naik kan point~~kat kotak merah...untuk memudahkan kita buat misi seterusnya..

Tips personal atok nujum: kalau dapat poin naik taraf, atok lebih suka tambah poin Tenaga/Kesihatan daripada Serangan/Pertahanan ahak....


(aku baru tahu haha selama ni aku hanya naik kan ponit serangan /pertahanan je!!!)
next lagi... nak kuat kan geng?





1.clik Geng.pastu korang akan nmpk gambar mcm kat atas nie..

2.tgk kat kotak biru 2..clik naik taraf

3.masa nak naik taraf 2..korang tgk bonus dia ada berapa..yg byk korang ambik lah..contoh mcm kat kotak merah..



4.Selepas naik taraf geng point serangan ngan pertahanan korang akan bertambah..


Contoh~~Pertahanan ngan serangan..

Tips..setiap kali beli senjata atau dapat gift..serangan ngan pertahanan akan bertambah

Kalau geng korang ada 100 org pastikan senjata korang pon ada 100 jugak..contoh lah kalau nak pergi berperang x kan seorg je yg pakai senjata..lagi 99org pakai apa..kan2..


akhirnya... habis sudah langkah2 game nih.. haha lepas tuh korunk pandai2 la hidup.. serang la sapa2 ko suka.. hahaha

aku yang ketagih,


 
p/s: haha lau korunk tak faham jangan carik aku.. cari kaum ADAM dalam game nih.. diorang lagi pakar dari aku kaum HAWA... hehehe


ulang taip lagi:

sapa lagi nak memartabatkan nama melayu kalau bukan kita sendiri kan..

kegilaan.. kesengalan.. kesejukan.. keghairahan.. kegayatan.. kepenatan... 2

ok... ni post ke dua tentang genting hahah banyak giler gambar siot... (hampir giler!!!!) tak tahu mana satu yang nak dipublishkan pada dunia... ye la kan... (aku kan artis!!!) hehehehe

ok, walau pun ni post ke dua... aku akan mulakan dari mula... hehehe mesti la ada mukadimah kan... apa la korunk nih.. nak baca ker??? baca la... lepas tuh bagi krtikan kan... kritik mereka.. jangan kritik aku yang artis nih... haha aku akan jawab... " NO KOMEN "




ok, ni pic semasa kami yang cun saja nih tgh beratur.. hahaha sampai2 je kena beratur.. macam budak2 sekolah.. rasa nak tembak je sorang2.. biar mati mengelupur di medan menunggu nih.. hahaha (sadis giler!!!! saiko nya orang...)


ekceli, gambar nih ayu suka.. haha aku tak tahu naper dia suka... haha maybe dia nampak kurus kot. hahah aku kan GEBU... haha ulang taip: aku kan GEBU!!! haha tapi apa pun, aku memang suka pic nie.. sebab zira, haha sungguh cute bila dia macam tuh.. hahah MANJA la kunun.. piraaahhh.. weh , korunk nak tahu dia nih.. garang giler.. suka menjeling dowh.. haha aku BENCI bila dia menjeling....!!!! SUMPAH!!!!


hahaha yang ini ija... haha dia cukup tak suka pic nih.. sebab dia membenarkan lalat memasuki mulutnya dengan senang dan lenang.. hahaha ija, adik tecik aku cakap kan...

si tecik--> " along marah ker??, tak baik marah2.." 
aku----> " kenapa??" 
si tecik-----> " haha nanti itam jual along" 

hahaha si tecik ni nak jual aku... haha ko nak ija?? hahah marah la pada aku yang manja nih.. hahah ye, saya mengaku saya manja... so, mari lah ramai2 memanjakan aku lagi.... hikhik....

hehe sebelah aku ayu, haha dulu zaman sekolah2 selalu kikis duit dia.. haha sebab dalam geng kami dia paling kaya.. haha dah besar nih bak kata hencek.. " BELANJA MASING-MASING - BMM " hehe so aku pun dah lupa macam ner cara nya aku nak kikis dia lagi.. haha apa-apa pun, aku tetap sayang dia.. haha ye la, dia kan sumber kewangan aku.. haha ada ke patut macam nie.. haha nasib ko la ayu...

YANI, SAYANG AYU...

 

wah, cun giler artis nih.. hahaha giliran aku lak kan nak berposing asik korunk jer.. haha sengal dowh.. ehehehehemmmm... so ada rupa jadi calon isteri tak?? manis je kan.. hahaha (sedang mempromote diri sendiri)

haha mama, jangan baca post kali ini.. hahaha sebut pasal mama kan.. mama tanya aku...

mama---> " along dah update blog??"

aku---> "lum ma," (sambil geleng pala)~~~~ 

dalam hati (haha dah sudah update.. banyak post lak tuh)

isk..isk... elakkan aku jadi anak derhaka... uwaaaaaaaaaaaa =(


 

mari aku kenal kan dengan kawan baik aku.. hahaha yang kepala ke bawah tuh.. dia tuh XBF aku.. haha nama dia BATMAN!!! hahaha ekceli benda tuh lembut.. hahah dan ada bau!!! uwerkkkk ok, yang berderet2 tuh... kembar 4 ok.. hahaha nama dia aku pun lum tahu lagi.. tapi aku mahu nama kan sempena nama ZIRA, MIMI, AYU N IJA... hahaha mereka kan BEST FRIEND aku.. hehehe ekceli, aku sungguh benda2 yang nampak menyeramkan.. heheh 


 
hahaha suka dan suka pic nih.. haha terserlah KENAKALAN aku.. hahaha aku kan nakal plus manja.. ehehe WEI, BEST KE KORUNK KAWAN DENGAN AKU ERK?? sila jawab dengan ikhlas erk??? hehehe

 

hehe sibuk je korunk... aku nak ambik pic ni berdua je dengan ayu.. haha semak je korunk2 nih.. hahaha tapi aku tahu.. korunk ni kan OBSES dengan artis macam saya kan.. hahahah so saya benarkan kamu berposing dengan saya yang CUN ini.. hahaahaha 

oh, ye mimi.. zira peluk aku lagi... dia kata peluk aku macam peluk teddy bear.. hahaha

(aku kan GEBU!!!!)

 

ok, last but not least la kan.. apa pun aku enjoy kuar dengan dak2 sewel nih.. haha

aku perkenalkan barisan2 ratu kota keriangan..
dari kiri; ILLYANI, AYUNI, RUSNIJA, HAZIRAH DAN SYAMIMI..


aku yang happy,

 





Friday, February 19, 2010

aku lupa ada satu album aku belum publish lagi dikhalayak ramai...

yeah... kerana aku lupa, ada seorang insan yang aku sayang sedang berkecil hati hati dengan aku..

maafkanlah yani.. tak terlintas pun...untuk lupa pasal kekecohan kita di sure heboh...

lagi pun gambar2 kita tak der la banyak mana untuk yani publish pada orang ramai....

bak kata eddy " ORANG YANG KENAL SAYA, DILARANG SAMA SEKALI MEMBACA BLOG INI"

apakah?? haha ye lah kan, lau kita dah publish tentu orang lain akan tengok kan.. tapi kadang2 ada masa kita hanya nak sesuatu pic or kejadian tu hanya kita je tahu.. rahsia di sanubari.. tak mahu orang lain tahu atau berkongsi kisah.. sebab tuh yani tak publish... sebab ini amat berharga buat yani...

tapi disebabkan akk dah terasa hati, kutunaikan jugak permintaan mu sayang.. hehe... (macma artis aku nih!!)


hurm korunk pernah tgk jejak kasih tak.. haha ni la yang terjadi kepada kakak aku sorang ni.. (kakak yang paling suka merajuk dengan aku sampai satu tahap aku akan buat dek je dengan dia)

kalau tak jumpa dia, memanjang je dia punya rindu.. haha kan bagus lau ada insan (lelaki) yang merindui aku seperti dia.. hehehe sob..sob.. nak suami!!! hahahah (usaha tangga batu yani, teruskan searching dan scanning mu itu!!)

hahahah ni pun kan.. saat aku tengah menaip di post ini, aku dah tak msg dia selama dua hari kot.. haha aku tak der krdit la kakak.. maaf deh.. lau nak merajuk gak, yani silakan... hehehe

ayat nak sakitkan hati orang je dua tiga hari ni.. haha nape yer??

 

haha benda alah ni lagi chumil dari akk, tapi yang penting yani paling CUN ok?? heheh terima la hakikat.. hehehe
kalerful family---->>> semoga kehidupan akak sentiasa ceria.. doaku untuk mu... ada yang berpesan, jadikan post2 yang akan datang kena ubah jadi kepada TAK sedih... hehe (buat hencek: saya akan cuba tapi tak leh janji, sebab saya ni penyedih orangnya, hahaha)

"ketawa duka air mata gembira adalah lumrah kehidupan"

 

sibuk je budak baju hiaju nih... haha mengaggu gugat pandangan.. tak per yang penting aku dapat peluk mammy poko yang gatal nih.. hahah sian dia kan.. haha tak pasal2 je... tapi seyes la, dia mmg gatal.. kak nurul kena r#$a kan.. hahahahha (gelak jahat!!!)
gamabr kami tak banyak ambil sebab apa erk.. haha mungkin aku lupa macam ner nak bergambar kot.. hahah ahhh, kak jangan nak majuk lagi.. post kali ini khas tuk akk.. hahah 

sila buat pembayaran di bank CIMB BANK erk.. penat taip nih... hehehe

yang penuh dengan rasa teruja,


 

Thursday, February 18, 2010

oh ye... aku lupa, aku ada keluar berjumpa dengan lelaki misteri...

mungkin perlu aku ceritakan dengan nada normal.. bukan dengan penuh kegilaan..

hahaha (opsss, tergelak pulak...)

ok,
siapa lelaki misteri itu... biarla aku sahaja yang kenal wajah dan suara nya... 

aku cuma leh kongsikan sekeping gambar yang aku dah edit sedikit... hope si dia tak mara aku..


buat awak,
kita kongsi tema kisah yang sama.. cuma jalan cerita yang tak sama.. saya cuma boleh doakan dari jauh.. agar awak akan bahagia juga...

buat saya,
kalau aku perlu bayar harga kebahagiaan... kau berikan aku sedikit rasa kecewa dan sengsara supaya di masa akan datang aku lebih bahagia..

buat semua yang aku sayang,
aku doakan kalian bahagia..

buat kawan2 aku sewel,
arghh.. sungguh aku sedikiit rasa stress bila sorang demi sorang mengutarakan kad kawin.. menjemput ku hadir di majlis pertunangan.. dulu aku tak rasa macam ni.. tapi bila umur mencecah angka (teet) perlu dirahsia kan... 

aku semakin serius memikirkan hal ini.. sungguh skang bukan masa untuk bermain cinta.. aku perlu lelaki untuk ku jadikan suami.. hehe ustad rizwadi kata jangan dicari teman lelaki tapi cari la suami, andai kamu jumpa yang baik.. tak salah kamu mula kan dulu....

bila hal dunia semakin meruncing.. hal jiwa juga semakin memancing.. sama ada aku terus bangkit atau aku juga terjangkit...

buat Vio,
ko kata aku ramai peminat?? benarkah.. kau suruh aku cari.. sungguh aku akan cari siapa yang kau perhatikan itu... tapi berikan lah sedikit KLU.. supaya aku tak tersasar jauh.. hurm... 

kau juga aku kata aku ganas.. haha kau tak dengar agaknya.,. bila ceri kata "yani, ko nampak macam jantan bila pakai kebaya, tak sesuai la sayang" haha aku dah cuba tukar gaya.. tapi masih nampak ganas kan..

haha vio, aku ni ganas sangat ker?? hikhik.. ni yang tak tido malam ni.. 

buat awak balik,
hurm... jangan mengeluh saya tak suka bila awak mengeluh.. ia buat saya rasa saya begitu membosankan bagi awak.. tapi, saya harap sangat saya bukan begitu bagi awak... 
p/s: masa akan mengubati luka dihati.. sungguh ia berkesan.. saya dah aplikasikannya.. ambil la masa awak.. tapi jangan sampai ia merugikan awak.. sesungguhnya masa itu emas bukan?!!

aku yang sedang memerhatinya dari jauh,

 

Wednesday, February 17, 2010

kegilaan.. kesengalan.. kesejukan.. keghairahan.. kegayatan.. kepenatan.. 1

hahaha 
 saya la penunggu gua

di 

kota keriangan..

memegang trade mark...

"MAKAN BUDAK..MAKAN BUDAK.."

hikhik... kesengalan sudah melanda...

otak semakin parah.. jiwa semakin cedera... hati semakin berdarah..

KALIAN 

pengubat duka dan lara


semalam ker erk?? haha aku lupa..
tak per..

tarikh sepatutnnya

16 februari 2010

tempat

KOTA KERIANGAN

yang terlibat

ILLYANI, SYAMIMI, RUSNIJA, AYUNI, HAZIRAH

(susun atur nama ni salah, korunk jangan nak pilih mana.. semua dah berpunya..aku je single.. hahaha)


gila bercamera..

kali ni permainan tak banyak yang kitorang main
sebabnya..

ada dua budak yang penakut nak naik benda2 yang adventure ini.. hahaha

nama dia

HAZIRAH...


yeahhh ni dia.. hahaha
muka je nampak ganas
dalam
hati ada taman

hehehe

siapakah mereka ini??

baie kata diaorang nih pelakon cite sifu dan tongga..
haha benarkah??

pelbagai aksi menakutkan telah dilakukan oleh mereka..

MAKAN API!!!!!

gerun sungguh.... hikhikhikk...

(sila abaikan wanita berbaju merah kerana dia tiada lam list jadi kawan saya!!!)

 
space shoot ker???

sungguh mereka ni berani giler..
HATI KAMU KERING LA SIOT!!!

wa muka ganas pun cuak gile nak naik atas tuh..
mana la tahu kot2 naik je 
tiba2 hilang.. haha
tak ke naya nanti...
aku gayat orang nya

aku takut sungguh dengan benda yang melayang2.. hahaha




sungguh!!!!
suka gila dan hampir gila
kerana
cukup suka
dengan gamabr ini
hahaha
posing maut semuanya..

bikin hati laki cair
(kot!!)

haha


 

gamabr ini telah mengundang kontrovesi dihati zira
dimana ia cuba menabur fitnah
bahawa aku amat bernafsu dengan bateri palsu ini..
haha
kesiotan telah berlaku skang nih.. huh
LOL..
nafsu ku adala.....

jeng...

jeng..

jeng...

adalah....

biarlah..

rahsia....




yeah!!!!
aku suka...

last time gi genting tak dapat naik game sungai rejang nih..
so aku paksa mereka2 semua ni semua naik game nih..
haha
basah
kuyup
(bukan Zul Kuyup ok...)

heheh 
best kan??
dengar cerita

ada orang sedang erat memeluk seseorang semasa ia berada di sungai rejang nih kan..
haha
siapakah ia????

(jawab cepat!!!)

p/s: akan bersambung... aku sedang menunggu ayuni uplod gambar.. hahah

TENSION TULL !!!]

cepat la sikit sayang....

yang sedang bergembira,

 

Sunday, February 14, 2010

wanie kawin kitorang yang havoc... hahahaa aku berkebaya pendek?!!

wanie kawin...
means bermakna aku pun perlu kawin..
haha benarkah???
yela
lepas ni 
sure gila2 la...
sorang demi sorang
akan bertunang dan kawin
sebab dah ada yang pecah tradisi..
hahaha

SELAMAT PENGANTIN BARU WANIE YANG COMOT!!!


wanie yang kawin kan..
haha bukan kami yang kawin..
so kami semua berposing sakan la
di kenduri wani.. hehehe


 

haha ekceli aku tak janji pun nak berkebaya pendek dengan
minah rock nih.. hahaha

kuang ajar ceri kata aku macam jantan...
siot je.. weh 
aku POMPUAN la...
hahaha



haha lama giler tak jumpe dak sewel2 sekalian ni..
next trip lak.. ke genting...
mesti lagi 

HARU DAN BIRU

yang ni pun aku dah penat gelak..
taapi kat genting nanti aku tak la seayu macam nie.. hahaha




haha ada yang perkenan???
sila lah masuk meminang..

haha hancuss!!!!

kuakauakuakaua....

bak kata shery
"BANG, SAYA SINGLE LAGI!!!"
dinyatakan oleh budak yang tak pakai tudung 
dibawah ini.. haha



haha tak guna nya sheryyy!!!
shery jum jadi skandal terhebat aku...
hahaha kita kan dua2 single...
hikhikhik...



uiks.. haha pengantin terpaksa menuggu sekejap sebelum makan beradab.. haha

kepanasan pengantin... sian ko 

wani...

bila lagi nak buli ko kan..hahaha



minah kabaret,


 
p/s: tak sangka ko dah kawin kan wannie.. hehe lepas ni sapa lak yer?? kita tgk sapa yang kena.. hikhikkk

Friday, February 05, 2010

ada HIKMAH nya.. kejadian ITU berlaku...

gambar2 yang akan dipaparkan adalah
without edit!!!


tenang bukan..
hidup aku terlalu dekat dengan pantai

sebahagian dari hidup aku adalah

PANTAI
LAUT
OMBAK
LANGIT
AWAN

aku suka...
aku tak leh nak gambarkan..
tapi
aku suka

*****************************************************
 

haha pantai ni aku punya.. 
lau aku ada HAK kan

sungguh pantai buat aku HIDUP!!!!
(seolah2 dia tahu apa yang aku rasa)

aku selalu rindukan yang dulu2
sungguh!!
aku rindukan kawan2 yang lama
arghh
tapi ada kisah 
ada sebab
kita tak dapat jadi seperti yang dulu2..
tapi
kalau yang dulu2 la penyebab jadi sekarang
sunguh aku benci yang dulu2

tapi 
bila IA berlaku

aku tahu
masih ada yang
SAYANG

=)

aku yang mengalah,

 

bila aku MULA @ KENA jaga hati orang lain!!!

bukan senang nak puaskan hati orang lain
kadang kita sendiri terpaksa memendam rasa 
kita sendiri terpaksa mengalah

ye!!!
mengalah bukan erti kalah
tapi aku ni hanya manusia biasa
bukan
LUAR BIASA

aku ni bukan NABI...
aku ni ILLYANI
punya rasa marah juga

ye!!!
salah aku tak pandai kawal rasa itu
tapi 
mana sifat TANGGUNGJAWAB dia sebagai seseorang itu
mana??? mana????

kita semua ada OTAK kan..
tapi sayang ramai yang tak nak guna OTAK kan..
aku juga salah seorang dari itu
sebab itu aku tak leh nak kawal marah aku..

ye,
silap aku..

maaf,ok!!

pada dunia aku mohon..

maaf la...

tapi dia,
sikit pun tak minta maaf kan..
sikit pun tak beri perjelasankan..

ok aku berfikiran positif,
ambik jalan untuk mendiamkan diri seketika

sebab???
sebab aku tengah mara..
haha aku ni manusia
nama pun manusia
bukan ke dah belaja manusia itu UNIK!!!

bila terlalu lewat penjelasan yang kau beri 
kau ingat aku leh tima..

ok, lau aku tima

tapi ada sedikit rasa terkilan
susahkan
"hati yang terluka umpama besi bengkok
walaupun diketuk sukar kembali kepada 
bentuk asal"

kita berkumpulan
kalau aku nak ikut rentak kau
bagaimana rentak yang lain
aku juga ada rentak sendiri
arghhhh

abaikan!!!

aku masih menunggu
kata2 perjelasan dari seseorang pemimpin

aku masih menunggu 
kata2 penjelasan dari seorang rakan

aku masih menunggu
kata2 penjelasan dari seorang ahli kump

aku masih menunggu
kata2 penjelasan dari seorang adik

TAPI!!!

aku minta maaf terlebih dulu
kalau kau tahu dari orang lain..
mungkin hanya seperuh sahaja yang betul..
aku minta maaf kerana telah mengeluarkan 
kata2 hikmah dari mulut aku..

aku lepaskan pada orang lain..
sebab
aku KENA jaga hati MANUSIA
HATI 
aku
tak der sapa jagakan..

huh!!!

aku yang bersalah,