Jiwa Penuh Chenta

Friday, February 28, 2014

Penutup February 2014


Teddy ada kawan dah.
=)

moga sentiasa senyum awak.

amin.

p/s: terima kasih untuk kasih dan sayang yang sesekali diucapkan. rasanya manis sekali.

Sunday, February 23, 2014

Ringgit Kasorga

Bila adik mengadu itu ini tak cukup.. Rasa diri tak layak untuk bergelar kakak.

Bila adik mengadu itu ini dah terkoyak.. Rasa diri ni belum cukup mampu menampung keluarga.

Susah kita orang tak nampak..

Moga kita kita punya rezeki yang melimpah ruah.

Amin.

Saturday, February 22, 2014

Monday, February 17, 2014

Good Luck Student




during an examination one of student ask me,
"miss, do you know what means PEL, saya cuma ingat L for limit.
"sory boy, i dont know nothing about Oil and Gas term."

so aku pun nak tahu gak, apa ayat penuh PEL tu, aku pusing semua table student, secara rawak yg jawab;
1. permanent exposure limit
2. permanent exposure level

aku google, google bagi jawapan
PERMISSIBLE EXPOSURE LIMIT (PEL OR OSHA PEL)

p/s: haha apa kes, jawapan ada lam google nih.. agaga

Saturday, February 15, 2014

Hilang

entah,
perasaan hancur sering muncul.

kenapa,
perasaan rabak menguasai diri?

seolah aku menjadi asing dalam kawanan yang ramai.

asing.

Thursday, February 13, 2014

Kematian

terasa begitu hampir.. sehingga takut nak menghadapi.
benar kematian itu pasti.

tapi sejauh mana kita.. aku telah bersedia?
masih banyak lagi taubat yang tertangguh.
masih banyak lagi janji yang belum tertunai.
masih banyak lagi kasih dan sayang belum diucapkan.

ya allah, 
andai telah sampai masa untuk aku kembali padaMU
ambil nyawa aku dalam keadaan engkau redha ya allah.

amin.

p/s: maaf.

Monday, February 03, 2014

ada dan duka

dihadap mati untuk semua pilihan yang ada.
apa yang tinggal untuk aku hanya penambah duka.