Jiwa Penuh Chenta

Wednesday, July 14, 2010

Geng Kesatria Poyos di Sunway

 (post ni aku kopi pes je.. malas nak tulis yang baru.. lam blog empayar poyos pun aku jugak yang tulis...ekeke pemala giler kang....)

salam…

okeh sebelum tuh.. aku pening2 lalat ni…. tetiba lak atok suh aku nulis kat blog dia.. haha blog sendiri tak tertulis… aduyai…… nak demam dah ni…. ekekke….. [atok jangan mara arr, nanti saya jual atok....]



duduk dari kiri: Adawiah, Illyani dan Zue
belakang dari kiri: Yusri, Dzul, Fuad, Airel dan Mazley
[barisan geng2 Kp yang hadir]

hadoiiii….!!! okeh.. ekceli nak bebel pasal event ni… semalam [4hb Julai 2010].. sejarah kot dalam Empayar Kesatria Poyo.. telah berlangsung satu event buat pertama kalinya…. di uruskan oleh Yusri Samari, Fuad Receae dan Illyani Ismail.. di sponsor oleh Atok sendiri dan Farikh Qusairy [mewah gila kami semua semalam, SILA JELES OK!!]

tempat kejadian: Sunway Piramid
jam berlaku: 11.00 pagi sampai 7 petang
hari kejadian: ahad [4hb Julai 2010]

boleh aku nak pang sorang2 yang poyo2 nak attend event ni tapi tak mai… boleh?? hahah poyo je ni… mentang2 main game poyo semua nak poyo2 .. haha penin kot… ekekke… seramai 16 orang yang attend tapi hanya 8 orang yang muncul di Sunway Piramid…. ok la kan..dari yang tak datang langsung tuh.. so yang tak datang tuh tak pe la.. next event akan ada lagi bila dan masa Tuhan sahaje yang tau.. lau ada yang sponsor lagi insyallah ada la event nya… =p

hurm… sebelum tu aku [yani a.k.a penjenayah chenta] nak minta maaf sebab sampai lewat. janji dalam atur cara aku yang tunggu korunk.. tapi terbalik lak.. korunk yang tunggu aku… hujan babe.. KTM lak bawak train macam nak bercinta dengan aku.. hahah sory la aku suka manusia bukan train.. waka waka waka [gelak Fuad]

hurm… sampai2 Sunway [kuyup, suar jeans basah, kesejukkan] oh ye, aku datang dengan Zue Kamis.. [sama2 basah dalam kehujanan]..



[kami 3 orang je yang main skate.. peace bebeh!!]

terus pi beli tiket nak skate.. sebab dah terlalu lewat.. kena kejar masa.. haha sian Fuad dan Yusri tunggu kami berdua….



[ngajar Fuad main skate, 
poyo je.. aku pun tak reti nak berhenti macam ner.. ada hati nak ajar orang kan..]

masa main skate aku, Fuad dan Zue je.. nak tau rasia tak?? Zue jatuh terduduk masa skate.. maaf gambar tak sempat nak capture.. haha sian kakak sorang nih.. Yusri tak main sebab dia demam [isk sian dia, apa dia bt sepanjang tunggu kamu, tak sempat nak ambik note, pi ngorat kot.. hahaha]



[menu pada hari kejadian.. so yummy..erk Alhamduliilah ]

dalam kul 2.30 petang kot stop main skate, and then carik port nak makan… [dalam perancangan just makan KFC je.. tapi disebabkan hanya 6 orang je yang hadir kami decide makan Chicken Rice].. oh ye, Mazley dan Dzul datang time makan.. pandai mereka ni…. tau je time makan bila..



haha semua tengah lapa.. makan pun dengan pelahap nya.. lau Atok lalu belakang pun Yani gerenti semua buat tak tau.. haha ayam lagi sedap buat masa sekarang ni….. =p [teruja!!]




hah, event ni jatuh pada hari jadi Mazley… SELAMAT HARI JADI BRO… maaf la aku lupa nak sumbangkan suara merdu ku ini masa kita makan.. hope ko rasa happy.. anggap je Atok dan lain2 turun padang sambut birthday ko… yeahhh semoga panjang umur dan suksess selalu….

lepas dah kenyang semua.. kasi makan sampai tersandar… opsss, duit berlebih lagi… kami ada 6orang je setakat nih… so bincang2 [ni luar dugaan, plan B harus ada!!].. kitaorang decide main bowl.. masa ni yang baru sampai Adawiah Buang dan Airel Aiman.. dua2 datang lewat.. game dah nak habis… sian diorang..



Kak Ada, tak leh stay dengan kitorang sebab ada hala tujuan lain lagi [datang Sunway bawak family,credit la kat Kak Ada, sanggup datang walaupun dengan berbaju kurung]… masa main bowl ni.. kami bertanding.. satu group Dzul, Yani dan Yusri… another group [pro longkang] terdiri Zue, Fuad dan Mazley.. dah tentu group dabel Y and Dzul menang kan.. haha [padahal seri kot..]



[ini la geng dabel Y yang selalu Rizal a.k.a kesatria tak berapa poyoss geram kan.. 
haha cute tak aku dan Yusri??]

go go go Dzul3x [ulang] ♫ ~ lalalala lalalala ~ ♫
go go go Yusri3x [ulang] ♫ ~ lalalala lalalala ~ ♫

haha.. sila mara aku lepas baca entri ni.. khas tuk orang yang rakam video masa aku dengan Zue main bowl.. Fuad, ko tak reti main skate kan..kan..kan… hahah [dia main skate jalan macam robot.. haha SILA GELAKKAN DIA!!!] der, gurau2 je nih.. haha nak pang aku ker?? sila PANG Atok okeh… hahaha

susah tul nak menghabiskan duit ni.. pesal banyak sangat duit eh.. haha dah la kaki sakit main skate.. tangan lenguh main bowl.. masing2 dah blur tak tau nak buat pe.. so sekali lagi meeting tergempar berlansung di tengah jalan.. decide tengok wayang.. sebab Airel lum enjoy lagi dengan kitorang..



so dan maka terjadi la si fuad mengorat Lisa a.k.a awek atok.. haha atok sila la pang fuad laju2 eh… tapi penuh dengan kasih sayang… ini semua demi nak habiskan duit jugak.. [kami semua duduk seat depan sekali.. haha ambikk ko mendonggak tengok cite ZOO..]

last but not least.. satu badan dah kejang rasa nya.. kuar pawagam.. [dalam hati: aku nak balik!!!] haha alhamdulillah semua pun nak balik.. dun worry semua orang merasa duit KP [oitt, duit betul2 tau RINGGIT MALAYSIA bukan PERMATA atau DUIT KP game tu]…. hope korunk semua enjoy dan berpuas hati…. kalau ada yang kurang masa event ni ia datang dari kami yang menguruskan.. yang baik datang dari ALLAH S.W.T….

aku harap.. persahabatan kita akan berkekalan.. bak kata Yusri Samari “kalau kawan, biar sampai mati”. so, jumpa next event lagi k… daaaaa….

From KL with love :Senyum2 selalu dan selamat mengharungi pelangi hidup yang berwarna-warni…!

p/s: aku tak gediks sangat kan masa jumpa korunk?? hahahaha [pang diri sendiri]

yang sakit2 badan,

 

Rasa Ini...


"dalam hati ada cinta, ada sayang, ada kasih..
bila rasa, aku yang terseksa.."

petang rabu yang syahdu... hujan renyai2... sejuk bilik ini... rasa tido lagi best.. tapi perut lapa... haishhhh mana leh tahan... malas tul nak turun bawah... duduk tingkat lima ni buat aku malas nak turun seboleh2nya.... [pemalas giler]

budak  malas,
 

rabu yang sejuk....

okeh.. mati2 ingt kelas kul 8 pagi... rupanya2 kul 9pagi.. dengan selamba tarik selimut balik.....

haishhhhh pesal la liat sangat nak bangun pagi nih..... isk...... PEMALAS tul........

bangun2... gi kelas...... isk.. setiap pagi saya akan terima msg jiwang dari Monyet yang sentiasa goyangkan pondok hati saya.... tapi sayang saya tak leh nak mempercayai... tak tau la sebab apa.....

grrrr... si dia masih bt derk je nih... aduyai.... perlu ke aku menarik diri...???

aku mahukan ia,
 

Tuesday, July 13, 2010

Enjoy the silence!!!

sedang bersiaran langsung dari Universiti Malaysia Terengganu...

Enjoy the silence!!!.... yeah... blok baru.. bilik baru.. rumet baru.. suasana baru... dan aku sedang Enjoy the silence..!!!! sungguh aku selesa begini......

Enjoy the silence!!!.......
“You know you‘re in love after you found somebody really special, that you can just shut up for a day and comfortably enjoy the silence.” 

hmmm.... sejak akhir2 ni.. aku rasakan aku semakin PENDIAM... serius.. aku tak tau nak sembang apa.. tambah2 dapat rumet baru yang agak busy dan kami bukan seKOS... dan kami bukan seBAYA... dan yang penting kami bukan seKEPALA seperti rumet2 aku yang lain... haishhhh 

sedang enjoy the silence yang ntah berapa kali... hurm.... dah banyak hari balik U... dan boleh aku kira bape kali aku on FB... ye, semua kerana janji ku pada bonda.. hope aku boleh tunaikan... sedang mengawal diri, belajar kawal diri.... disiplin diri....

nampak gayanya.. blog akan jadi tempat lepak ku.. yeah.. sini tak la melalaikan sangat... =p hope so...

hurm... owh ye, ada monyet sedang mengoyangkan pondok hati saya... sian dia.. aku panggil dia monyet... ok2... hurm... macam ner ye.. saya nak orang lain.. tapi orang lain lak nak saya.. haha sekali lagi.. perkara yang sama berulang2... apa yang aku nak memang tak kan dapat... isk.. sedih tul.. sedih ker?? hurm... mahu saje aku rebutkan dia yang aku mahu.. tapi apa kan daya.. aku bukan wanita pilihan nya.... isk....

terbaca blog kereta mayat tentang enjoy the silence.. hope aku akan jumpa insan seperti itu.. haha Yani!!! angan2 lagi... hurm... ye, aku kan tak pernah lepas dari berangan2....hey awak, saya sayang masa depan saya.. adakah awak boleh jamin yang masa depan saya akan terjamin bila saya terima awak...?? apa sahaja keputusan yang saya buat skang akan memaparkan masa depan saya kelak... terjamin kah awak??!!!

hurm.. aku mahu dia.. sungguh aku mahu dia... isk.. Yani, cukup la.. kau bukan keutamaan, kau bukan pilihan.. kau hanya sandaran... isk.. haha Mimi kata aku terlalu berani.. berani sehingga si dia takut... babe, lau aku berani rasanya aku nikah dulu dari kau...!!!

hmmmmmmmmmmmmm..... ini bukan mengeluhnya.. lepaskan lelah je... isk...

p/s: sedang menguji.. ternyata sidia tak merindui... sob..sob..sob...

p/s: hmmm cari PANDA BEAR... isk... nak!!!!!

gadis bodoh,


 



Friday, July 02, 2010

Bekas Hati Pecah Berderai


uwaaaa serius aku nak update blog.. tapi bila buka mati.. sadis.. hilang... tak tau nak tulis apa....

fikiran menerawang... ayat bukan puitis dan aku sememangnya bukan si romantis... hati semakin kecil dan dah pun pecah berderai...

aduyai, tolong la... bangkitkan semula jiwa aku.... payahnya mau jaga hati orang.... isk.....


nah aku lelong hati ini... buat la sesuka hati kamu2 manusia yang ada disekeliling aku.. ye, bekas hati aku dah pecah berderai... yang ada cuma serpihan... mahu apa lagi.. lakukan apa sahaja.. kuserahkan segala2nya... teruskan...

pijak hati ini lagi selagi kau mampu... tapi jangan risau.. aku wanita hebat.. mampu tersenyum taktala kau sedang menyakiti hati aku dalam diam... 

SILA TERUSKAN JANGAN PERNAH MAHU BERHENTI....

isk.. aku benci yang bermulut manis... 

yang sedih kot,