Jiwa Penuh Chenta

Sunday, March 30, 2014

Thursday, March 27, 2014

Size jari

Aih.. Baru tanya size jari cincin. Debar dia lain macam.

Hmm alhamdulilah. Terima kasih allah swt.

Sekurang-kurang satu lagi langkah dah mula

<3

P/s: cuma bila..sy pun tak tahu.. :-)

Wednesday, March 19, 2014

Pemerintah

banyaknya benda nak respon.. banyak sangat kejadian yang jadi, diduga oleh Allah SWT untuk pemerintahan Najib tahun 2014.

entah kenapa, terasa makin dekat dengan apa yang dijanjikan oleh Allah SWT..

hmmm...

moga Najib dan orang bawahan sentiasa perjuangan semua perkara berlandaskan agama dan sunnah.

amin.

Friday, March 14, 2014

Giliran

Bila semua benda yang ada dikeliling dilihat atau dirasa tidak membantu.

Hatta sekecik hama..
Ye. Tidak membantu.

Sampai terlintas dalam fikiran.
Jemputlah aku ke tempat asal aku dengan segera Tuhan

Dunia sering buat aku kecewa. Lemah dengan isinya.

Bila tiba giliran aku?

My Men, My Hero



haruslah, lelaki yang sedang berlegar di fikiran ialah Abah ku yang hensem.

dan sedang membayangkan sekiranya Encik Hati pun seperti abah.

hahahaha

its look like, sampai ke tua ah aku kena sakat. (sebab beliau pun ada unsur kuat menyakat)

yup, abah suka sakat mama, sampai mama nangis. haha dan aku akan ketawa beria-ia bila mama nangis kena sakat dengan abah.
(too many memory, kalau aku nak senaraikan satu per satu, biarlah ia jadi milik kami sekeluarga)

be a good thing abah. i love abah more than you know.
and jika diizinkan ALLAH SWT,
along pilih suami, just like you.

haha
this quote, make me remember everything about you, love.
how time flies so fast.

miss you.

p/s: btw, sang pelangi dah kembali aktif menulis. ye, mungkin ALLAH SWT dah jawab permintaan aku. =)

Monday, March 10, 2014

Fynn Jamal dan Tri Hadzir


ranap dan cd projek tepi jalan aku tak pernah berkesempatan nak beli. dulu masa belajar, duit cukup-cukup untuk makan.

tak pandai nak mintak-mintak, so bila dah kerja, haa beli la bila dah boleh beli.

ekeke.. hari ni saje dah banyak kali aku ulang dengar lagu-lagu laki bini nih.

moga yang baik-baik saje buat keluarga ini.

Bonding Time II


aritu bonding time dengan adik perempuan,

kali ni bonding time dengan kak long lak.

=)

Kalau boleh....

kalau boleh nak bagi tahu dunia,
apa yang aku ingin sejak kecil remaja dan dewasa
bakal ada.

kalau boleh.

tapi, tunggu dulu lah..
Allah SWT kan sebaik-baik perancang.

hurry up Allah SWT, 
im really want to know..
apa yang aku telah janjikan masa roh ditiupkan ke jasad.
apa yang telah KAU siapkan untuk aku.

apa pun yang telah ditakdirkan untuk aku.
kiranya baik buat diriku, keluargaku, dunia dan akhirat aku.
maka, aku mohon, kekalkan ia.

namun, 
kiranya ia tidak baik buat diriku, keluargaku, dunia dan akhirat aku.
maka, aku mohon, tukarkan ia dengan lebih baik.

sesungguhnya, KAU yang Maha Mengetahui segalanya.

amin.