Jiwa Penuh Chenta

Tuesday, December 31, 2013

dua kosong satu tiga yang sangat ohsem!

tahun yang sangat ohsem.

banyak perkara baik-baik yang jadi.

dari mula awal tahun hingga akhir tahun.. (er.. akhir tahun tak bape nak best, tapi kita yang pilih untuk simpan ia sebagai the best or not) kan?

tahun pertama berkerja, hidup duit sendiri, tapi gi keja balik keje.. STILL mama iter ambik. bhahaha tak leh buat apa part yang itu.

nah, kronologi ohsem dua kosong satu tiga saye.


 Jan 2013, Lumut Perak. haa ini trip outstation katanya.

Feb 2013, gi Cherating, Pahang. duk kat borderline. 

Feb 2013, Kota Kinabalu, Sabah. Masa ini perlancaran apa ntah, not so sure. cant remember. (haa mesti tak best, sbb tu tak ingat) hikhik

MAC 2013
rasanya time ni, sidia dan aku tgh bertungkus lumus buat resume.
sidia nak beralih angin. mencuba sesuatu yang baru.

APRIL 2013
sidia berkursus. aku? duk rilek di kat opis. i think la. lupa dah. 

MAY/JUNE 2013
aku gi Terengganu pula. Kawin zati dan aji. 
bulan ni pun bulan special jugak. hahaha
berkenalan kali pertama dengan keluarga sidia. 
oh ye, dan juga ini kali pertama sidia berangkat ke laut. keja laut katanya. 

Trip ke Bandung Indonesia, June 2013 yang sangat mengkayapkan diri.

PRK Besut, Terengganu, July 2013. 

Ogos 2013, Majlis Rumah Terbuka Aidilfitri MerdekaRaya 
Pergerakan Wanita, Pemuda dan Puteri UMNO Malaysia.

Trip ke Langkawi Kedah, September 2013 bawak mama jenjalan.

PRK Sg. Limau, Kedah. Oktober 2013, last outstation dengan Puteri UMNO Malaysia. 

November 2013, she getting married. taken already. oh ye, ni opkos la di Seberang Takir, Kuala Terengganu. dan 

special event juga terselit dalam bulan ni. 
saya sangat suka bulan November 2013.
Keluarga sidia jemput keluarga aku datang rumah.
alhamdulilah. (debar wase ambe)

December 2013, Happy Birthday to Mama n Me.. Alhamdulilah. diberi peluang dan ruang untuk sambut bersama lagi sekali..

2013, kita tak kan bertemu kembali kerana ia akan memisahkan kita dengan jarak yang panjang. 

moga ia kekal menjadi ingatan yang paling manis.

thanks for the memories guys. 

Friday, December 13, 2013

Amatur

Baru dua minggu lapor diri kat kolej, aku dah diberi kerja yang agak berat. Sadis je kan..
Bukan aku xfamiliar dgn kerja diorg bagi. Tpi masa yg diberi singkat sangat.. Sedangkn satu movie yg bgi aku agak baik terhasil dalam masa sebulan. Tpi diorg bgi dalam masa 2hari.
Blearghhh
Korunk rehersel dulu, aku nak gi hisap rokok jap..

Friday, December 06, 2013

Musim Tengkujuh

Dalam merungut-rungut semalam. Encik hati call. Guna no satelit.

Seminggu dah dia tak keja. Ombak besar katanya.

Dia tanya, ada aku call ma or aboh dia.. Aku cakap dua hari lepas baru msg. Tak call pun.

Dia risau. Belakang rumah pantai. Takut ombak besar jer.. Dia call ma dgn aboh tak angkat.

Aku cakap, tak pe nanti aku call ma. Jgn risau la.. Insyallah xde apa-apa.

Adat berumah ditepi pantai, bila-bila je boleh dilanda ombak.

Hmm... Moga semua selamat melepasi musim tengkujuh ni.

Moga encik hati pun selamat di laut sana.

P/s : sesi perkenalan antara dua keluarga dah selesai. Alhamdulilah.. Moga kami berjodoh dan direstu keluarga dan Allah swt. Amin.

Thursday, December 05, 2013

New environment

Bukan senang sebenarnya nak keluar dari zon selesa...
Mungkin boleh dikategorikan aku sedang alami perubahan yang mendadak.
Tinggalkan kerja yang aku dah biasa. Dan sekarang mulakqn kerja yang sepatutnya kau buat dari dulu lagi. Tapi tak diberi peluang. Then bila peluang dah diberi, aku kena mula semula dari bawah..
Buat kawan, networking, sesuaikan diri dengan psekitaran, learn how to manage time/task/ or everything.. Bukan mudah.
Aku terlalu selesa di zon selesa. Dan aku mula bandingkan itu dan ini.. Yeah!! This is my problem not yours.
Tambah-tambah bila encik hati sibuk sangat kat laut. Lagi la haru hidup. See nampak tak? Aku biarkan perasaan aku bergantung dengan keadaan sekeliling.
Suppose aku didik perasaan dan mind aku. Aku kontrol perasaan ni. Bukan orang lain.
Padahal two weeks ago dah jumpa. Dah senyum bagai-bagai. Tapi...
Masih. Lagi. Rindu.