Jiwa Penuh Chenta

Sunday, February 21, 2010

jum main KESATRIA POYO di FACEBOOK...

aku mula jumpa game nih sebab aku dulu suka main benda alah ni iaitu muka buku.. haha pointer aku hebat lau dikira berapa lama aku leh duk atas kusi ni.. hahaha

aku tengah ketagih main game ni.. ekceli aku agak teruja sebab ia adalah game yang berbahasa melayu di FACEBOOK...

hehe mama aku dah asik bising je.. sebab sepanjang aku cuti dirumah hanya benda dua benda je aku buat iaitu SHOPING dan MAIN KESATRIA POYO.....

hehe lau korunk nak tahu.. aku baru je level 17.. hehehe baru je lagi main game nih... korunk yang ada facebook should try this game.. haha tinggalkan mafia wArs tuh.. game ni memang poyo.. dan hanya dikalangan anak2 melayu je yang main... sapa lagi nak memartabatkan nama melayu kalau bukan kita sendiri kan..

haha dan aku ramai kawan2 dah dengan diorang ni.. memang sempoi giler dan kesemua nya memnag sempoi.. bermacam2 cara diorang bt untuk meluaskan penggunaan game nih.. ye la macam aku taip tadi dan akan ulang taip lagi: 

sapa lagi nak memartabatkan nama melayu kalau bukan kita sendiri kan..

bak kata hang tuah ke jebat erk.. hahah aku dah lupa pahlwan melayu tuh.. ni la aku.. mudah tul lupa.. tapi kata2 dia akan ku ingat sampai mati

"TAK AKAN MELAYU HILANG DI DUNIA"

ok, ni aku kopi dari salah seorang pemain game kesatria poyo nih... di bawah ini adalah langkah2 bagaimana korunk nak main game ni... so take it easy la k.. aku pun masih lagi belajar dari mereka yang expert2 nih.. hahah

oh ye, sebelum artis ni nak berbangga diri, TAK RAMAI SANGAT GURL YANG AKTIF MAIN GAME NIH....

langkah pertama ialah:

kita letak la nama samaran kita,...contoh "hang tuah ke puteri kayangan ke..apa2 lah yg kita rasa best2..nama betul pon takpe... macam aku nama aku CUCU PANGLIMA.. Jangan lupa jadi geng aku ye nanti...

clik mulakan Permainan


langkah ke dua pula


Lihat Kotak Merah---Langkah 1:Misi Pertama clik kat situ pastu nanti ada misi yg nak di selesaikan,  baca la sendiri.. lau tak nampak korunk ni aku sarankan  pakai spek mata itam.. supaya semakin terserlah kepoyoan korunk lagi.. hahaha


langkah ke tiga pulak.. adeh la.. banyak benar langkahnya... haha korunk jangan bukak langkah silat k...



kotak Biru~~Misi pertama

Kotak kuning~~Clik Mula kan misi..

Kotak merah~~korang kena clik misi nie sampai habis..

(lau tenaga korunk tak cukup, sampai sok korunk tekan pun tak kan habis.. haha so biar la flexible k...)

langkah kaki... hahah aduyaii... langkah ke empat pulak...


Kotak Biru~~menandakan misi pertama dh selesai..dan dapat lah hadiah sket cm kat atas 2..

Kotak Merah~~korang boleh bagi tau kat kawan2 yg misi korang dah selesai..

haha betul2 apa yang AZRA SMkut taip nih.. aku just kopi n teh je kat blog n campur perisa bagi sedap sikit.. nanti bila dah dapat adiah sila lah beri pada aku ye.. klik CUCU PANGLIMA k....
 

langkah silat gayung ke lima dah kan.. ok2... langkah seterusnya...



Beli senjata..clik KEDAI bahagian atas sekali sebab kita perlukan senjata untuk bertarung ngan org lain.. ke korunk ni hebat giler atau perasaan KEBAL erk sampai tak nak beli senjata.. hahah ATOK NUJUM POYO leh kalah berkali hahaha...

langkah ke enam dah erk.. cepat tul korunk belaja.. faham tak?? tak faham nanti baru tanya,.. biar aku habiskan dulu step2 nih.. heheh


ok, next step... adalah .. Lawan!..korang clik serang kat sapa2 yg korang suke.tpi kena tgk gak lah org 2 kuat ke x..tgk kat tahap dia ngan saiz geng dia..agak2 kuat x yah lah serang..nanti kalah wat malu je
tu kata  AZRA SMkut la..

lau kata aku lak.. heheh korunk lawan je.. haha teruskan kepoyoan anda.. hahaha

langkah ke 7 dah.. huh berpeluh dah ni nak jar bagi korunk faham...



Kotak merah~~kau menyerang RIZMA dan MENANG! Berlagak la tu!

kotak biru~kita leh heboh kat satu facebook yg kita dah menang..
atau pon kita boleh ajak kawan2 yg len serang c rizma nie..

kata aku---> hehe kecoh la...lau korunk pompuan.. ko leh bersayang2 dengan kesatria poyo haha sebab diaorang ni muka je nak GANAS dalam hati ada TAMAN.. haha habis la aku... hikhik kena serang lepas nih....

next langkah lak... ke 8... banyak3....


Naik kan point~~kat kotak merah...untuk memudahkan kita buat misi seterusnya..

Tips personal atok nujum: kalau dapat poin naik taraf, atok lebih suka tambah poin Tenaga/Kesihatan daripada Serangan/Pertahanan ahak....


(aku baru tahu haha selama ni aku hanya naik kan ponit serangan /pertahanan je!!!)
next lagi... nak kuat kan geng?





1.clik Geng.pastu korang akan nmpk gambar mcm kat atas nie..

2.tgk kat kotak biru 2..clik naik taraf

3.masa nak naik taraf 2..korang tgk bonus dia ada berapa..yg byk korang ambik lah..contoh mcm kat kotak merah..



4.Selepas naik taraf geng point serangan ngan pertahanan korang akan bertambah..


Contoh~~Pertahanan ngan serangan..

Tips..setiap kali beli senjata atau dapat gift..serangan ngan pertahanan akan bertambah

Kalau geng korang ada 100 org pastikan senjata korang pon ada 100 jugak..contoh lah kalau nak pergi berperang x kan seorg je yg pakai senjata..lagi 99org pakai apa..kan2..


akhirnya... habis sudah langkah2 game nih.. haha lepas tuh korunk pandai2 la hidup.. serang la sapa2 ko suka.. hahaha

aku yang ketagih,


 
p/s: haha lau korunk tak faham jangan carik aku.. cari kaum ADAM dalam game nih.. diorang lagi pakar dari aku kaum HAWA... hehehe


ulang taip lagi:

sapa lagi nak memartabatkan nama melayu kalau bukan kita sendiri kan..

13 comments:

ScHaN® said...

ceh.. ye ke hati dlm taman.. tgk la nnt.. da sama level aku serang je ko..

Illyani Ismail said...

schan haha sapa erk ko?? hahah ko terasa hati lak... hahahah ko serang aku??? bila erk.. hahaha

ScHaN® said...

akulah kesatria yg bjuang demi mnegakkan kepoyoran dalam negara kita..

Illyani Ismail said...

schan, haha ko dah jadi geng aku kan.. haha adeh la.. ko mmg poyo giler.. hahaha

FendyBt2 said...

caiyok! idop atok poyo... tumpang pomot sket... huhuhu...

Sertai geng aku! http://apps.facebook.com/kesatria-poyos/invitations/4-428722

Illyani Ismail said...

fendy, haha sempat ko pomot lagi erk.. haha sila2 kan.. hehehe

FendyBt2 said...

aik... awat muko aku xde gambo plak... hehehe...

Illyani Ismail said...

ni dah ada gambooo... haha

Atok Nujum Poyo said...

Terima kasih daun sirih kerana mempromosikan Kesatria Poyos :)

Illyani Ismail said...

hurm... sama2 kasih atok yang poyo.. hahaha

Atok Nujum Poyo said...

lagu apa ko pasang kat blog ko ni ilyani... sedih pulak atok dengar... teringat ex2 atok yang ramai tu... huhuhuhu...

Illyani Ismail said...

haha lagu ni nama nya menyesal tok.. hahaha best pe lagu nih...

saraH88 said...

datang jalan2 jew.. peace