Jiwa Penuh Chenta

Thursday, January 13, 2011

virus

badan ni lemah sangat.. baru dua minggu sudah aku demam... kali ni sakit balik. hurm.. ari tuh doktor suh buat test blood, ha aku bagi alasan aku dah nak balik Ganu.. tak sampai seminggu kat Ganu aku sakit balik. asyik batuk je.. badan jap panas jap sejuk.. sengal-sengal badan tok sah citer ar.. orang lain panas aku sejuk.. 

duk kat tempat orang, aku tak leh manja-manja.. atau mengada-ngada. asemen dah dua dapat. jadual satu haram jadah tak tertampal lagi, nota?? sikit pun tak print dan updated. bapak malas giler... opss bukan malas. letih mungkin.. dengan program sana sini.. tido tak cukup atau terlebih?? aku pun tak tau... 

so bila ari cuti macam ni, aku perlu rehat. tapi rehat aku perlu makan ubat. nasib Pija ada stok ubat batuk lagi.. lau tak jenuh ar nak gi klinik U.. sure2 aku kena bebel.. sebab sem lepas aku tak gi tuk buat medical chekcup.. haha owh ye, aku memang tak sihat sejak kecil.. sian tak aku?? jadi untuk selamatkan telinga aku dari mangsa bebel doktor, baik aku makan ubat Pija jer.. ala batuk je pun...

tapi..... tadi, masa discusion group, diorang kata ramai yang kena sakit secara tiba-tiba.. hah diorang takut virus je.. ekceli aku memang dari KL tak sihat.. so balik Ganu terus buat keja itu dan ini.. that y badan tak cukup rest. hope so [hoh nak sedapkan hati sendiri]

aku kan dah besar.. dah boleh jaga diri sendiri.. kalau aku nak sihat.. tentu aku akan usaha sampai aku sihat. macam tuh jugak untuk benda-benda lain.. kena dan akan usaha!! kalau diam je.. tak kan kemana.. terpulanglah..

p/s: movie 'p/s: i love you' memang best giler



 


No comments: