Jiwa Penuh Chenta

Wednesday, January 26, 2011

keserabutan

aku sedang alami tekanan yang teramat sangat.. serabut pala, banyak benda nak kena buat.

jadi:

1. jangan merajuk lama2 dengan aku. sumpah aku tak reti nak pujuk.silap haribulan bertahun2 kau merajuk dgn aku kakak. dah ada sejarah. 

2. gurauan kau kasar. benarlah kata orang, facebook buat hubungan yang baik jadi teruk. dan kau bernasib baik sebab aku malas nak layan rasa kecil hati aku.

*diam*

hmmm... aku dah cuba pujuk kau.. tapi nape kau diam?! arghh kau tahu kan.. pantang aku, orang diam2 nih.. cikgu aku cakap "bergeraklah!! diam itu mati" hmm aku sedang seyes ni kak.. sok lusa lau kau masih diam. mungkin aku diam jugak.. maka hal ni akan berlarutan berbulan2.. bertahun2... ego kan aku kak.. hurm... kak, besar ke silap aku? sebab tak bagi tumpuan kat kau?! dalam saat kau perlukan seseorang. maaf kak. sem ni aku kena berkorban.. banyak benda aku korban sem ni.. maaf sangat2....

*fikir*

tarik nafas....

aku malas nak layan kecil hati dengan gurauan kasar kau.. so aku just fikir, apa yang kau sebut tuh tak serius langsung.. dan aku minta lain kali jangan menidakkan apa yang ada. kau faham?!

hmmm... *mengeluh*

aku takut dengan seorang perempuan sejak masuk tahun baru nih.. serius, perangai dia agak menyeramkan.. aku tak beri nilai. tapi ntah la... aku rasa aku perlu jauh dari dia.. hurm.....

tarik nafas lagi...

kepala makin berat.. aku perlukan kekuatan.. jadi aku kena berdoa; 

*senyum*

orang lain balik kampung, time cuti raya cina ni.. aku tak balik.. kawan kata aku dah sayang sangat dengan terengganu nih.. yeke??

*berfikir*

sama macam Melaka.. aku rindu jugak. banyak kenangan.. dah nak dekat tiga tahun kat sini.. rugi la lau aku tak sayang dia.. hurm......

kembali tertekan...

hurm... dah decide dah nak buat apa.. tapi nape aku tak jumpa langsung instrumen dia.. 

tadah tangan;berdoa

permudahkanlah segala urusan aku....

*diam*

owh, hope cuti raya cina ni segala-gala baik2 belaka... 

*berharap*


  

p/s: agak2 dah tak merajuk sila reactive balik facebook kau kak.. 

p/s/s: hoh rindu weh... ngeee

No comments: