Jiwa Penuh Chenta

Saturday, December 19, 2009

Selamat Ulangtahun yang Ke 23 Illyani


" selamat ulang tahun,
SAHABAT..... doaku;
semoga SAHABAT senantiasa sehat
dan
bahagia, tak pernah kekurangan satu apa-pun....
dan jangan lupa untuk bersedekah hari ini......"

hehe ni antara yang terawal wish di facebook aku..
mekasih saudara....
dan
korunk nak tahu kenapa aku
warnakan warna merah diatas aya2 tu...

1) warna merah adalah warna kegemaran aku
2) warna merah adalah warna personaliti aku
3) warna merah mampu buat aku bersemangat..

*************************************

dari saat aku buka facebook ayat tu menarik perhatian aku
dan buat aku rasa terharu...
sepanjang aku hidup ni kan
hanya ayat ni bt aku cukup terharu...

yela kalau kita lihat orang akan wish

selamat hari lahir, semoga panjang umur dan murah rezeki...
atau
selamat hari lahir , moga panjang umur dan dapat apa yang dihajati..
atau
selamat hari tua
(tu yang aku selalu bt .. hehehe)
dan lain2 kan..

so..
saudara ni wish..
dan bahagia, tak pernah kekurangan satu apa-pun....


hmmm..
jap.. adakah aku cuba membesarkan sesuatu perkara..
heheh tak kan.. ni blog aku so aku punya suka la kan...
(sound like im selfish... heheh)

ok.. aku nak buat kesimpulan apa yang aku rasa melalui ucapan saudara ni..

pertamanya,
bila dia sebut BAHAGIA kan..
aku teringat nama ku ILLYANI...
ada insan yang pernah aku sayang cakap ILLYANI adalah sebahagian dari ILIYIN..
iaitu SYURGA BAHAGIA...

So, aku yang selama ni tercari2 makna ILLYANI akhirnya terjumpa maknanya adalah kebahagiaan..
kalau nak di hitung maksud keseluruhan nama aku ni..
ialah
CAHAYA KEBAHAGIAAN KASIHSAYANG

hebat kan..??
semoga aku jadi orang yang hebat juga....

dan yang keduanya,
bila ia sebut tak pernah kekurangan satu apa pun..
aku betul2 berharap yang aku tak kurang satu apa2 pun..
dan
yang paling aku terkejut
saat lafaz ini aku baca..
ada seseorang yang melintas dalam pemikiran aku...

jeng..jeng...jeng..jeng....
agak2 korunk sapa erk...
selain dari family aku la...
hurm... dia cuba sedaya mungkin supaya aku tak kurang sikit..
lau orang lain ada aku pun ada gak..

baik kan hati nya..
tapi kenapa la pintu hati ku tak pernah terbuka untuk nya...
semoga diberi insan yang lebih baik dari aku...

dan buat aku
birthday gurl...
apa yang aku harapkan adalah...
segala2 akan terjadi tanpa paksaan...
dan aku doakan semoga aku akan sentiasa bahagia dan tak akan kurang satu apa pun...
disamping keluarga dan mungkin juga insan yang tersayang..
dan semoga kali ini aku lebih baik dari tahun lepas..
dan
yang paling penting semoga amal ibadat aku di terima oleh ALLAH s.wt






with love,


2 comments:

Amir Rayyan said...

salam,....ai dh singgah laman kamu..sgt best...tersu bekarya ye...ia luahan hati...lahir dr jiwa...:) senyum selalu...

owh ya...selamat tahun br.,.1431H/2010M

Amir Rayyan said...

selamat ulang tahun....:)