Jiwa Penuh Chenta

Sunday, September 13, 2009

kebahagian kita dimana sebenarnya???

"Takkan kita bahagia kalau asyik berkorban demi kebahagiaan orang lain"...inspired cr cerita Nur Kasih. Gua agak setuju dgn statement ni. Kdg2 kita kena la selfish sket.


aku tertarik dengan statement ni sebenarnya.. dan aku adalah orang pertama yang komen tentang ini..haha bizi bodi betul saya... dan kalian hitungkan pandangan kalian sendiri..ok?

"awak pun jiwang gak erk...
saya tak setuju dgn statement tu.. sbb saya bahagia kalau orang yang saya sayang tu bahagia walaupun bukan dgn saya, dan kena ingat kalau dia bukan tercipta untuk kita ada lagi yang lebih baik dari dia.. dan jodoh tak kan datang bergolek..
love without trust = ???...
trust witout love = ???
dan sampai bila lak kita asyik pentingkan diri?? bahagiakah juga orang yang pentingkan diri tu..." dari aku...

dari tuan punya statement "bg aku laa...sampai ke takat mana laa manusia ni sanggup berkorban? ade limitnya kan. Cuba la korg try berkorban, smpai satu point, korg akan rasa letih. rasa menyesal pun mgkin ada. ...
Msa tu dlm hati mesti akan terdetik, "Bila pula giliran aku untuk kecap bahagia?"
Aku da letih...(aku laa manusia di atas tu...)
"

think it.... love is about what???


2 comments:

Faiz Rev said...

uish...x sangka status fb 3 baris aku jd inspirasi entry blog ko kat sini ek.

1st?

Illyani Ismail said...

haha adeh la faiz...
aku tak popular pun... ko la 1st komen...
aku rasa blog aku ramai silent reader la.... hehehe
insipirasi ku banyak lol....