Jiwa Penuh Chenta

Thursday, December 05, 2013

New environment

Bukan senang sebenarnya nak keluar dari zon selesa...
Mungkin boleh dikategorikan aku sedang alami perubahan yang mendadak.
Tinggalkan kerja yang aku dah biasa. Dan sekarang mulakqn kerja yang sepatutnya kau buat dari dulu lagi. Tapi tak diberi peluang. Then bila peluang dah diberi, aku kena mula semula dari bawah..
Buat kawan, networking, sesuaikan diri dengan psekitaran, learn how to manage time/task/ or everything.. Bukan mudah.
Aku terlalu selesa di zon selesa. Dan aku mula bandingkan itu dan ini.. Yeah!! This is my problem not yours.
Tambah-tambah bila encik hati sibuk sangat kat laut. Lagi la haru hidup. See nampak tak? Aku biarkan perasaan aku bergantung dengan keadaan sekeliling.
Suppose aku didik perasaan dan mind aku. Aku kontrol perasaan ni. Bukan orang lain.
Padahal two weeks ago dah jumpa. Dah senyum bagai-bagai. Tapi...
Masih. Lagi. Rindu.

No comments: