Jiwa Penuh Chenta

Sunday, October 24, 2010

entry merepek..

kawan pernah cakap "blog ni macam dinding.. ko cakap je apa2.. tapi dia tak kan bagi feedback.." yup, aku tak sefemes blogger yang lain... okeh la tuh kan.. lau ada yang bagi feedback cakap elok2 tak pe gak... tapi lau cakap macam nak cari gaduh je baik tak payah kan... [ok, kembali ke jalan yang benar]

hurm... korunk pernah tertinggal bus, flight, or teksi?? apa2 jela... mesti mula2 rasa nak mara kan.. dan mula la kita akan cakap.. kenapa la tak siap awal2, bangun awal2, gosok baju awal2... bila dah terlepas baru rasa nak menyesal dan mara2 dengan kesilapan diri sendiri kan... hehe aku pernah naik bus time tuh form3, nak balik umah, sepatutnya aku naik bus no3 tapi sebab percaya bus no2 akan bawak aku sampai kerumah. aku berani naik.. tapi bus no2 tu hanya lalu je depan rumah aku. tak berhenti. tekan la loceng berkali2 dia tak kan berhenti. sebab bus no2 dah diberi tugas bahawa dia tak kan berhenti dikawasan perumahan aku.[apa aku merepek lagi nih]

baik.baik.teringat sikap Mr.Keroppi layan aku dulu.. sakit kot.. tak pela.. cite lama, buang jauh2 kan... dia pun dah bahagia kot.. sumone said "takes two to tango" hehe wanna tango wit me?? ekekeke.... [arghhh merepak lagi]

makan kerepek best nih... hoho.. pernah tak rasa berat dan beban dihati korunk.. ala, mesti pernah la kan.. hehe aku pernah.. seyes aku pernah... [abaikan]

nak share sumthing... hehe aku bakal dapat adik lagi.. yes!!! my mum prengnat almost three months.. weeeee... sangat shuke... hope baby gurl... tired already dengan adik lelaki.. sakit pala mau manage mereka.. haha tapi apa2 pun hope my mum n my baby sihat walafiat... ngeeee [ni bukan merepak okeh!! seyes things]

one more things... final exam just around the corner.... bulan november akan datang.. oktober selamat jalan.. kita jumpa tahun depan semula.. hurm kali ni seperti apa yang aku janji kan saat aku berlutut di kaki Mama dulu.. insyallah aku cuba tunaikan... walaupun usaha aku tak sekuat mungkin sekurang-kurangnya terima kasih mama beri peluang pada along atas kesilapan along dulu.. 

semua orang buat silap kan.. lau aku buat silap tegur la.. kadang aku tak tau kata2 aku tu dah sakitkan hati orang.. seyes aku suka orang mara2 aku dari orang diam.. sungguh aku boleh mati lau orang yang rapat dengan aku diam.. cukup aku rasa nak mati bila mama dua hari diam dengan aku.. mahu mati rasanya.. cukup seminggu abah ignored aku.. tuhan je tau... sungguh aku bukan anak perempuan yang baik, yang sopan, aku nakal, aku jahat.. aku degil tapi yang aku paling pasti aku sangat manja orang nya....  sebab aku manja la aku jadi gini.. sebab aku manja la abah dan mama ajar aku macam ni.. bukan semua benda aku leh dapat.. dan aku cuba terima apa mereka ajar. 


mula nak buat cerita sedih la nih... haha dah2... yang sudah2 tu sudah la. buang jauh2 kan.. hurm... *semyum* hidupa tak selamanya derita kan.. haha bila nak berubah ni yani.. jangan la manja sangat... matang la sikit yani oiii... hehehe

haishhhh kawan kata dia rindu aku yang rawks.. rindu aku yang mula2 dia kenal.. yang tak pernah rasa sensitif bila dia cakap apa2.. hehe der, wa pun rindu gak aku yang dulu2.. mana nak cari.. jum repot polis.. hehe dah lama tak jerit kuat2 kat tepi pantai.. dah lama tak karok.. dah lama.. dah lama dah lama sangat tak merockkan diri.. dah lama sangat jadi budak baik.. dah lama sangat tak jadi diri sendiri.. dah lama sangat jadi seorang yang loser. dah lama sangat biar orang kata kita ni.. dah lama sangat pakai topeng baik2.. dah lama sangat jadi budak yang mendengar kata je.. dah lama sangat tak rebel, dah lama sangat jadi kawan paling baik, dah lama sangat jadi seorang yang positif, dah lama sangat jadi perempuan yang konon mulia.. haha aku bukan mulia mana.. hati aku cukup beku!!! dah lama sangat tak jadi jahat!!!!

tapi kan aku dah tak nak jadi macma tuh.. gelap hati aku.. solat pun tak tentu hala lagi mau jadi jahat.. ish bukan jahat nakal je... kan aku nak jadi perempuan baik2.. hope so la.. hurm... korunk jangan la suh aku buat bukan2.. penat nak jadi macma nih.. hati aku yang terkorban... hurm.... bila dah terlalu biasa ia akan jadi bisa.. tekal dan kekal... sakit tuh dah macam tak sakit..... 

haish.. pe la merepek dari tadi tadi... dah la... ntah apa2 la aku ngarut2 nih..... dah2.... blah dulu wei.....


 

No comments: