Jiwa Penuh Chenta

Friday, March 27, 2009

sekadar coretan biasa...

salam..

kali ni nak share tentang kisah saya waktu mula2 masuk KOLEJ TEKNOLOGI ISLAM ANTARABANGSA MELAKA, MELAKA BANDARAYA BERSEJARAH....

banyak sejarah yang saya tinggalkan kat sana... dalam proses mencari diri.. tapi sayang saya tak guna peluang yang ada untuk menimba ilmu... ada kemungkinan ilmu yang diterima tak benar2 saya hargainya.. bertapa ruginya rasa diri ni...hanyut dan leka kerana rasa diri ni masih muda.. yela umur masa tu baru 19 tahun.. hanya fikir kan keseronokan shaja...

rasanya 3 tahun kat sana macam sia2.. maksud saya sia2 dari segi akhlak dan pembentukkan diri.. hurm... rugi nya hamba mu ni... kat sana sya belajar erti kasih.. sayang..rindu..sahabat.. kawan.. dan sebagainya.. banyak yang saya pelajari tapi dunia semata2... degilnya hati ni nak terima hidayahMU..


akak,
dulu masa kita mula2 masuk asrama.. akak ingt tak akak orang pertama yani tegur... betul2 depan pintu asrama kita dulu.. time akak nak kuar... huhu tak best langsung rasa dapat asrama tingkat paling atas.. TUN FATIMAH(nama blok kita, tapi yani dah lupa no bilik kita.. heheh)

abang,
ada ke istilah abang angkat dalam islam.. haha adik selalu pelik.. nape yer panggil adik ni adik.. apa2 pun thanks yer sudi jadi abang kepada adik..banyak banda yang kita share sama.. thank tegur kesilapan adik selama nie.. moga bahagia bersama dengan isteri tercinta abang.. hurm lagi satu thanks tegur bacaan adik..

kak syima, kak gee,
tahu tak!! orang selalu bengang dgn akak berdua.. sorang pembuli dan sorang lagi tak ambik kisah... uwaaa sedihnya... hehehe apa2 pun kak syima.. thanks ajar yani makan ikan patin dan suapkan yani.. sampai kat UMT ni pun yani cari gak... kak gee jangan mara2 k... takut ar bila akak mara.. hehehe

nana, pu3, dieya,salmi, uzai,
korunk mmg kawan yang best..walaupun suka sakat aku dan buat aku bengang.. frenz 4 ever deh...

salmi,
ingat lagi kali pertama ko cakap aku jangan mengelitis(mengada2..) hehe time 2 rasa nak mara tapi kita baru kenal, ko orang pertama tegur aku.. terasa hati giler.. tapi mmg tu hakikat aku.. alhamdullilah aku tak ngada2 dah skang nie cuma manja aku masih ada lagi... thanks yer...

pu3,
ko kan.. aku rasa macam menyampah sangat2, mula2 ko kenalkan diri ko orang Kl... haha ko lupa aku pun orang KL gak... ternyata kita berbeza walaupun kita datang dari rumpun yang sama... apa2 pun aku suka kawan dgn ko..sbb ko jenis yang agak sentimental n kejujuran ko agak terserlah dari raut wajah ko..

dieya,
ko yang paling aku sayang... haha abis ar sapa yang baca blog aku nti... kau tahu sbb apa aku sayang ko.. sbb ko kuat melatah.. ko kegemaran aku bila aku dilanda badai yang hebat... ko buat aku ketawa walaupun hanya sekejap jer... n dieya, aku suka tgk ko menari... hahaha mmg keje giler kan time dulu...


uzai,
ko kan mmg degil kan.. nampak je ayu.. cewah... haha ko romate pertama aku..tak banyak kita nak share sbb ko agak pendiam.. tapi bila dapat bercakap ko yang paling pedas antara kita semua.. huhu thanks ye banyak bg nasihat masa kita satu bilik dulu.. waktu aku dilanda tsunami dihati...haha masih kah kau ingat lagi... bila kita hampir berselerakan...

nana,
huhu ko ni sayang orang tapi tak nak bagtau dengan orang tu.. tapi setiap perbuatan ko tu lambang kesayangan ko.. thanks sayang aku.. haha ko sayang aku ker??? huhuu

akak..
tak taip nama pun... huhu saje jer nak bagi bengang... hehee tapi yani tahu sapa akak ni kan..
hehe tak terucap dengan kata2 sebenarnya.. tiada madah yang sesuai sebenarnya.. jaga diri baik2 k.. yakinlah dengan diri sendiri.. kita semua tak selama nya hidup kat dunia.. terus kan melangkah dengan sendiri.. cayok3...

kak ila..
walaupun kita tak rapat sangat, dan ada yang kata akk sombong.. haha tu semua luaran kita kak... tak kenal maka tak cinta.. banyak benda yang yani tabik kat akak.. dan belajar dari akak.. tapi tu rahsia di hati... thanks bg nasihat yang tak ternilai ...

kak huda,
akak pun sama suka mencubit tul.. bengak lengan ku.. tanda masih ada sampai skang.. hehehe sian tau..

aku...
masih lagi dalam pencarian diri... ingin mencari keredhaan ALLAH... ingin menjadi yang terbaik untuk dapat kan yang terbaik...

buat pelajar2 keluaran KOLEJ TEKNOLOGI ISLAM ANTARABANGSA MELAKA...

i know u learn something dalam tu.. sebab aku pun keluaran dari situ.. jatuh bangun sebagai seorang pelajar semua kita rasa... dan skang aku merindui saat kita kat sana... sana lebih mesra.. sana lebih menyayangi... sana ada sifat yang tersendiri.. aku bercakap dari pengalaman.. sungguh aku orang paling malas nak turun bila ada Majlis Bacaan Yasin.. tapi bila aku kan sini aku rindu suasana kat sana.. kita lebih terjamin kat sana.. selamat disana.. kita dikelilingi orang2 yang beriman..ada ilmu didada..ada yang nak memperingati kita bila kita buat kesalahan.. rindu nya aku..

kat sini aku perlu kuat semua tu.. sayangnya dulu aku malas nak belajar semua tu.. jahil aku dalam ilmu agama.. sekarang baru terkial2 balik.. ni la dunia.. tapi aku bersyukur sangat2 aku belum terlambat untuk semua tu...

4 comments:

Anonymous said...

huhu..salam..isk..sedih tul namaku tiadaxpe laa..kenang daku dlm doamu..muaaahhh..!!

Illyani Ismail said...

wasalam sis pumpking...
tak sebut nama tak bereti tak sayang deh... hehehe

anaklaut said...

salam...coretan yang menarik..

Illyani Ismail said...

wasalam anak laut...
satu coretan dari rasa kerinduan yang amat dalam.. rindukan suasana ukhwah...